ZOO MOOI!

Heb jij mooie herinneringen aan het Noorder Dierenpark? Dan is de muzikale en spectaculaire voorstelling ‘ZOO MOOI!’ op 23, 24 en 25 mei in het Rensenpark iets voor jou! We spraken Wendy Grobben over dit speciale evenement.

Wendy Grobben in het Rensenpark
Wendy Grobben in het Rensenpark

WAAR GAAT ZOO MOOI! OVER?

ZOO MOOI! is een ode aan Aleid Rensen. Het is een muzikale voorstelling met een verhaal over liefde, respect, afscheid en verlies, vertelt Wendy.

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

Harmonie Euterpe uit Emmen zijn de oprichters van het geheel.

HOE EN WANNEER IS HET IDEE VOOR DIT INITIATIEF ONTSTAAN?

Ongeveer twee jaar geleden zijn we tot dit idee gekomen. Wij zijn altijd opzoek naar grote en nieuwe projecten. Na een avond brainstormen met de groep, kwamen we tot dit idee. Het Noorder Dierenpark is namelijk erg belangrijk geweest voor Emmen en dat hebben we te danken aan Aleid Rensen.

WAT IS JULLIE DOEL?

Het verhaal van Aleid Rensen door te vertellen. Hoe Emmen is ontwikkeld door de komst van het dierenpark en wat Aleid allemaal heeft gedaan. We vinden het belangrijk dat de herinneringen worden gedeeld en blijven bestaan.

VOOR WIE IS ZOO MOOI!?

Voor iedereen die een mooie herinnering heeft aan het Noorder Dierenpark.

WAT WAREN DE ERVARINGEN VAN DE SNEAK PEAK VAN 16 MAART?

De mensen waren heel erg enthousiast. Aan het einde van de voorstelling kreeg het orkest een staande ovatie. En mensen werden emotioneel van het zelfgeschreven liedje van Isa Zwart. Het liedje is namelijk geschreven naar aanleiding van een gesprek met Jaap Rensen.

WAT VOEGT ZOO MOOI! TOE AAN EMMEN?

Dat de herinnering van de oude dierentuin blijft. De beelden, fragmenten en de muziek natuurlijk! Emmen krijgt met Isa Zwart haar zelfgeschreven tekst een eigen liedje. En het zet Emmen weer op de kaart.

WAT KUNNEN BEZOEKERS VAN ZOO MOOI! IN MEI VERWACHTEN?

Het wordt een muzikale en spectaculaire voorstelling. Het orkest zit op een podium, met links en rechts twee grote LED schermen. Daarop worden oude en nieuwe beelden vertoond. Tussen de muziek door wordt het verhaal met een voice-over stem verteld. De voice-over stem lijkt heel erg op de stem van Aleid!

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

In het Rensenpark willen we een bord maken met allemaal kleine foto’s van bezoekers van het Noorder Dierenpark. Alle kleine foto’s samen moet één grote foto vormen van Aleid en Jaap Rensen. Dus, wie nog foto’s heeft met mooie herinneringen aan het Noorder Dierenpark kan ze mailen naar foto@zoo-mooi.nl

MEER WETEN?

Volg ZOO MOOI! via de website, Facebookpagina en Instagram