Emmetje beleeft.....deel 1

“Zo, dat heb ik toch maar mooi geflikt! Ik was het al een tijdje van plan, maar het had letterlijk en figuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Nu denk je misschien; wie ben jij en waar heb je het over? Oké….oké, vooruit dan maar. Een voorstelrondje is wel op z’n plaats."

"Ik ben Emmetje het prairiehondje en ben, mocht je het gemist hebben, de afgelopen weken volop in de belangstelling geweest. Het Dagblad v.h. Noorden, RTV Drenthe, de Telegraaf, RTL editie NL, Hart van Nederland, allemaal hebben ze het over mij gehad. Als ik dat geweten had, dan had ik het niet gedaan.Nee grapje….zoals ik zei: ik was het al een tijdje van plan. Wat ik dan van plan was?

Nou….ik wilde wel eens wat meer van de wereld zien én ontdekken. Ik moest alleen nog even bedenken hoe en wat. Want de benen nemen uit het mooie, vertrouwde Wildlands, dát doe je niet zo maar! Een paar weken geleden was daar ineens mijn kans. Ik lag nog lekker in mijn holletje te dromen, toen ik wakker werd  van een hoop lawaai. Wilde me eigenlijk nog even omdraaien, maar was toch ook nieuwsgierig.  Wat gebeurde er toch allemaal? Dus toch maar even met mijn hoofdje naar buiten. En raad eens wat ik daar zag?

Een buslading kinderen op schoolreisje, een hoop gelach en gegil om de rare capriolen van mijn broertjes en zusjes. Ze kunnen zich ook nooit gedragen en even normaal doen. Alle aandacht naar hun, niemand die lette op mij. En toen zei een stemmetje: You go Emmetje! En weet je wat?

Ik ging! Graven, graven, graven….onder het hek door en lopen! Heb niet omgekeken, veel te bang dat ze zouden zien dat ik er van door ging. Langs de geitjes, over het Kompasplein, onder  de kassapoortjes door en naar buiten. Eénmaal daar keek ik mijn ogen uit. Wat een prachtig plein, een waar schouwspel. Kinderen spelend en spetterend in het water. Ouders aan het picknicken op de lange banken. Terrasjes aan de overkant met mensen genietend van het zonnetje, koffie met een lekker taartje, wijntje en een borrelhapje.

Maar……mijn ogen bleven hangen bij een rood bord met een grote witte i. Tourist Info Emmen…daar moest ik zijn! Ik spurtte het plein over en rende over de drempel, het kantoor binnen. Keek verbaasd in het rond en zag een schaduw over me heen vallen.  Toen vroeg er een stem: Hé….wat kom jij hier doen?”