Emmetje beleeft

Emmetje beleeft

Wat vooraf ging:
Emmetje, het prairiehondje, besluit om de benen te nemen vanuit Wildlands, komt bij Tourist Info Emmen terecht en gaat vervolgens op ontdekkingsreis...
(Voor deel 1 t/m 8 lees hier verder)

Emmetje beleeft... Het Veenpark

Ik huppel naar de ingang en trek de deur open. Achter de balie zit een mevrouw die mij verschrikt aankijkt. ‘Goedemiddag, ik ben Emmetje en ik ben op ontdekkingsreis.’ Ik vertel het hele verhaal aan de mevrouw, van hoe ik ben ontsnapt uit Wildlands en dat ik via het Van Goghuis, de Snikke en Museum Collectie Brands nu bij haar aan de balie sta. ‘Ik zou heel graag een kijkje willen nemen in het Veenpark ‘, besluit ik mijn relaas. De mevrouw zucht eens en zegt dan: ‘Jeetje wat vind ik dit ontzettend jammer. Je mag wel even in het park rondkijken, maar er valt nu verder niet zoveel te beleven. We zijn namelijk vanaf eind oktober tot begin april volgend jaar gesloten.’ Oh nee, denk ik bij mezelf, wat moet ik nu dan?

De mevrouw ziet de teleurstelling op mijn gezicht en daardoor komt ze op een idee. ‘Weet je wat, Emmetje, als je nou eens 2e kerstdag langs komt. Dan kun je een prachtige kerstwandeling door het park maken. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. Er worden Drentse kniepertjes en Oma’s oliebollen gebakken. Je kunt zelf marshmallows roosteren boven een vuurkorf. Er is een kerstkoor en natuurlijk is de kerstman er ook. Eigenlijk is dat veel leuker dan dat je nu even zou gaan kijken in het park. En omdat je toch een beetje teleurgesteld bent, mag je 2e kerstdag ook nog mee eten van het kerstbuffet. Is dat wat?’ Nou dat is zeker wat! Ik word helemaal blij. Mijn snorharen beginnen er van te trillen. Dus ja, ik kom héél graag 2e kerstdag terug.

Ik loop naar buiten en vraag me ondertussen af wat ik nu zou kunnen gaan doen. Uhm… eens even nadenken…Huh? Daar komt een rood autootje aan rijden, díe ken ik! Dat is het autootje van Tourist Info Emmen. Nou ja zeg, dat is toevallig. De dame in het autootje ziet mij staan en begint te zwaaien, ze stapt uit en zegt: ‘Hé Emmetje, wat vind ik het leuk om jou te zien. Hoe is het met je? Vermaak je je nog een beetje?’ Ik knik, jazeker! Ik heb het ontzettend naar mijn zin en ben nog lang niet uitgekeken. Ik wist alleen niet dat het Veenpark ’s winters gesloten is en nu sta ik hier en heb eigenlijk geen plan. De dame zegt heel spontaan, ‘nou dan ga je toch met mij mee. Ik moet hier even wat magazines afgeven en dan ga ik naar Eko-Tours in Exloo. Ik kan dan wel vragen of je mee mag met zo’n elektrische terreinauto het bos in.’ Ik heb geen idee wat ze bedoelt met een elektrische terreinauto, maar ze is zo enthousiast dat het wel leuk moet zijn. Dus ik ga graag mee. De dame zegt:  ‘als je nu vast in de auto gaat zitten, dan geef ik even de magazines af en dan gaan we.’

Onderweg vertel ik de dame van Tourist Info wat ik allemaal al gezien en gedaan heb. Ze kijkt er van op en vraagt of ik nog geen heimwee heb naar mijn thuis in Wildlands. ‘Nee’ zeg ik ‘ ik ben nog lang niet uitgekeken.’ Er is nog zo veel te ontdekken in het mooie Zuidoost Drenthe! Ondertussen rijden we een mooie oprijlaan op. We zijn er al. En warempel, er staan een aantal bijzondere terreinwagens. Als ik verder kijk zie ik ook nog een rij voertuigen staan waarvan ik echt niet weet wat het zijn. Het lijken wel een soort scooters, maar zijn het ook weer niet. Dat weet ik zeker! Ik heb immers al een avontuur achter op een scooter beleefd. De Tourist Info dame praat intussen met de meneer van Eko-Tours. Ik zie haar wijzen en kijken naar mij. De meneer maakt wat gebaren en begint te knikken. Ohhh, zou dat betekenen dat ik mee mag op safari door het bos? Dat zou wel héél erg super vet zijn!

Nieuwsgierig naar wat Emmetje allemaal nog meer gaat beleven? Lees de volgende keer meer!