Emmetje beleeft

Emmetje beleeft

Wat vooraf ging:
Emmetje, het prairiehondje, besluit om de benen te nemen vanuit Wildlands, komt bij Tourist Info Emmen terecht en gaat vervolgens op ontdekkingsreis...
(Voor deel 1 t/m 10 lees hier verder)

Emmetje beleeft... de start van het nieuwe jaar

Jullie dachten zeker, waar is Emmetje gebleven? We hebben al een poosje niets van hem gehoord. Nou ik ben er nog wel, maar was even van de radar verdwenen. Ik ben niet zo dol op al dat vuurwerk wat de lucht werd in geschoten. En die harde knallen, ik schrok me iedere keer een hoedje. Daarom maar even een poosje ondergedoken.

Oh ja, ik vergeet te vertellen dat ik 2e Kerstdag nog naar het Veenpark ben geweest. Dat was echt heel erg leuk. Ik heb marshmallow’s boven een vuurtje geroosterd, naar het kerstverhaal geluisterd, gedanst op de muziek, kniepertjes gegeten en… hik… Gluhwijn gedronken. Oepsie, ik was zowaar een beetje tipsie! Heb me wel gedragen hoor, ik mag zelfs in de zomer nog een keertje terug komen. Pfff, gelukkig maar.

Maar ik was dus even ondergedoken en ben in januari weer tevoorschijn gekomen. Zie daar… een heel nieuw jaar! Ben zo benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt. De dame van de Tourist Info, die laatst het uitje bij Eko-Tours voor mij had geregeld, gaf mij de tip om eens bij het Hunebedcentrum te gaan kijken. Volgens haar zeer de moeite waard. Nu ben ik dus op weg daar naar toe. Prinsheerlijk zit ik lekker in de Q-liner naar Groningen en er is mij door de buschauffeur verzekerd dat de bus in Borger stopt.

Ook dat is wel weer een verhaal. Borger is te ver om te lopen, dus hoe kom ik nou daar? Nou kreeg ik me toch ineens een slim idee… ben naar het station gegaan en toen ik daar wat in het rond zat te kijken, welke bus ik moest hebben, schoven de deuren van een wachtende bus open. De chauffeur herkende mij en vroeg, “hé Emmetje, wil jij soms met de bus mee?” En ik, uhh ja. Ik zou graag naar Borger willen. “Nou jongen, dan heb jij vandaag toch echt geluk, want ik rij zo naar Groningen, met een stop in Borger. Dus spring maar achterin.”

En zo zit ik nu dus in de bus. Afslag Odoorn en Exloo rijden aan mij voorbij. Voor ik het weet zijn we al in Borger. “Zo Emmetje, je moet hier nu maar uitstappen, anders ga je namelijk mee naar Gieten. Daar is de volgende stop”. Nee, dat is niet de bedoeling. Snel spring ik op, bedank de buschauffeur en spring de bus uit. De bus rijdt weg en ik verken met mijn ogen de omgeving. Al snel zie ik een wegwijzer met het Hunebedcentrum er op. Het is mooi weer, dus ik besluit te gaan lopen. Wat is Borger een leuk dorp. Ik loop de Hoofdstraat door, kom langs een hotel en een Chinees Restaurant. Nog een stukje doorlopen en dan zie ik een bord met Hunebedcentrum en het grootste hunebed, rechts af. Oké, al huppelend vervolg ik mijn weg. Nog een keer rechts aanhouden, een stuk recht door en dan zie ik al de parkeerplaats van het Hunebedcentrum. Ik loop het pad op, er naar toe. Wauw, wat liggen hier veel keien zeg. Ik kan het niet laten en spring van kei naar kei. Jippie! Voor ik het weet, sta ik bij de ingang.

Nieuwsgierig naar wat Emmetje allemaal nog meer gaat beleven? Lees de volgende keer meer!