Emmetje beleeft

Emmetje beleeft

Wat vooraf ging:
Emmetje, het prairiehondje, besluit om de benen te nemen vanuit Wildlands en komt bij Tourist Info Emmen terecht....
(Voor het complete deel 1 lees hier verder)

Ik keek dus verbaasd in het rond en zag een schaduw over me heen vallen. Toen hoorde ik  een stem:” Hé….wat kom jij hier doen?” Uhhhh….oeps….ojee…….ik schrik er van en laat pardoes een paar keuteltjes vallen. Ik schaam me dood, maar een vriendelijke stem zegt: “ach joh, geeft niets, dat ruimen we zo weer op”.

“Kunnen we jou ergens mee helpen?” Ik kijk omhoog en zie twee aardige dames over mij heen gebogen. Warempel, volgens mij ben ik hier op het juiste adres!
Ja, zeg ik, ik denk van wel. Het is wel een beetje gecompliceerd allemaal, maar ik heb zojuist de benen genomen, vanaf de overkant. Prima plek, overigens, dat Wildlands, maar ik wil zó graag wat méér zien. Maar zoals ik al zei, het is best wel wat gecompliceerd. Ik denk namelijk dat ze me niet zo maar laten gaan, ik hoor daar natuurlijk bij mijn familie. En daar heb ik nou net even geen zin meer in. Ik ben bang…nee, ik weet het eigenlijk wel zeker, ze gaan me zoeken.

De twee aardige dames kijken me verbaasd aan en één van hen vraagt aarzelend: “maar…….betekent dat, dat je oppassers hier zo kunnen zijn om op je te halen? En dat je dat dus helemaal niet wilt? Jeetje en nu dan……”.
Tsja zeg ik, ik heb de hoop dat jullie me willen helpen. Ik wil wel wat meer zien en jullie weten vast meer van Emmen en de omgeving dan ik. Het belangrijkste is in eerste instantie dat ik voor vannacht een slaapplek heb. En een lekker hapje eten zou er ook wel ingaan.

Ik zie de dames denken en hoor de hersenen kraken….en ja, ineens zie ik ze glimmen en is  de oplossing daar!
“Weet je wat we doen? Je kunt wel met ons meerijden als wij naar huis gaan. Dan geven we je een lift naar Hotel van der Valk in Nieuw Amsterdam. Je kunt daar heerlijk eten en slapen en als je durft kun je er zelfs even poedelen in het zwembad. Én dan zou je morgen, na een heerlijk ontbijtje, het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam kunnen bezoeken. Vandaar uit zijn er dan wel weer andere dingen te doen. Het smalspoormuseum, het Veenpark, Museum Collectie Brands. Noem maar op!”

 

Ooooow……mijn snorharen beginnen er spontaan van te trillen en ik maak een vreugdedansje in het rond. Dit is wat ik wil, dus ja dames, ik ga heel graag met jullie mee. De dames vinden het best, als ik maar niet hun autootje als wc gebruik. Nou nee hoor, ik ben inmiddels wel op mijn gemakje en loop na sluitingstijd gezellig met de dames mee. Het autootje blijkt een knalrood geval te zijn met leuke plaatjes van Emmen erop. Én raad eens wat er aan de sleutel van dat knalrode autootje hangt………..It’s me, ikke!!! “Ja jôh, die verkopen wij!!!”, zegt één van de dames. Ik bloos!! We stappen in en gaan op weg naar Nieuw Amsterdam.

Nieuwsgierig naar de avonturen van Emmetje? Volgende keer lees je meer!