Emmetje beleeft

Emmetje beleeft

Wat vooraf ging:
Emmetje, het prairiehondje, besluit om de benen te nemen vanuit Wildlands, komt bij Tourist Info Emmen terecht en gaat vervolgens op ontdekkingsreis...
(Voor deel 1 t/m 5 lees hier verder)

Emmetje beleeft.....Camping Het Heerenhof

De spaarsluis zijn we zonder kleerscheuren door gekomen. We varen al weer een poosje verder. Wat is het hier mooi! De schipper vertelt dat het fietspad wat langs het kanaal ligt, het IJstijdpad heet. En dat de grote stenen die we regelmatig aan de kant zien liggen, door het kruiende ijs hier terecht gekomen zijn. Inmiddels zijn we bij de koppelsluis aangekomen en varen de sluis in. Oh jee……..ik vind dit toch wel een beetje eng en durf niet te kijken. Na een poosje doe ik heel voorzichtig mijn ogen een beetje open en wat zie ik? We zijn een heel eind gezakt in de sluis. Wauw wat een belevenis! De schipper roept vanaf het dek, terwijl hij de touwen los gooit: “Alles onder controle, Emmetje. We kunnen weer verder.”

Zo langzamerhand moet ik eens gaan nadenken waar ik vannacht kan slapen.  De schipper ziet mij waarschijnlijk denken en vraagt wat er is. “Nou eh….. morgen heb ik een bezoek aan Museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht op mijn lijstje staan. Maar ik  moet vannacht toch ook ergens slapen”. De schipper pakt zijn telefoon uit zijn zak en zegt: “Joh, ik bel de dames van Tourist Info Emmen wel even. Die weten vast een leuk adresje hier in de buurt”.
Ik hoor de schipper praten, ja Emmetje, die zit nu bij ons op de Snikke. Ja klopt. Hij zoekt een slaapplekje voor vannacht. Aha, ja dat is een goed idee. Daar stuur ik hem naar toe. Top. Bedankt!

De schipper richt het woord weer tot mij. “Emmetje, de dames kwamen met een goede tip! Je kunt overnachten bij Camping Het Heerenhof in Nieuw Dordrecht. Je kunt nog meevaren tot we de bocht maken richting het Veenpark. Dan zetten we je daar aan wal. Je moet dan nog een stukje doorlopen tot aan de kruising en daar sla je links af. Als je dan de weg volgt, zie je vanzelf aan de linkerkant Camping Het Heerenhof”. Yes….hier ben ik heel blij mee. En zo gezegd, zo gedaan. Vlak voor de bocht in het kanaal legt de schipper de Snikke aan en kan ik aan wal springen. Ik bedank de schipper uitbundig dat ik mee mocht varen. Het was wel weer een heel avontuur. Nu op naar Camping Het Heerenhof.

Na een heerlijke wandeling, kon ik mooi even de pootjes strekken, kom ik aan bij de camping. Een beetje zenuwachtig doe ik de deur van de receptie open. Een mevrouw kijkt op, begint dan te stralen en zegt: “Wat ontzettend leuk dat jij ons een bezoekje komt brengen. Jij zoekt zeker een plekje om te slapen?” Net als ik wil vragen hoe ze weet wie ik ben, zegt de dame: “ Ja…. Ik heb over jou gelezen. Jij stond in de krant en ook in de nieuwsbrief van Tourist Info Emmen stond een stukje over jou”.
Ohh….oepsie. Ik word nog eens beroemd!

De dame weet gelijk een oplossing voor mijn ‘slaapprobleem’. Ik mag overnachten in een heuse Pipo de Clown wagen. “Pipo de Clown?” vraag ik. “Ja, loop maar mee”, zegt ze. Ik huppel achter haar aan het campingterrein op. “Kijk, die bedoel ik, zegt ze wijzend naar een grote wagen, met rood/wit geblokte luiken. Een trappetje leidt ons naar de deur. Ze doet de deur open en tadaa……Jeetje, maar dit is gaaf! Alles zit er in. Een keuken, banken, stoelen, tafel en als klap op de vuurpijl, een bedstee. Echt een superfijne plek om de nacht door te brengen. De hele vriendelijke dame wenst me Welterusten en zegt dat ze morgen een heerlijk ontbijtje voor me heeft. Helemaal gelukkig spring ik in bed en voor ik het weet, slaap ik al. Morgen weer een nieuwe dag vol belevenissen!

Nieuwsgierig naar wat Emmetje allemaal nog meer gaat beleven? Lees de volgende keer meer!