Festivals

Ieder jaar worden er in Emmen meerdere festivals georganiseerd. Een aantal van deze festivals vind je op deze pagina.

Hello Festival! (voorheen Retropop!)

Ieder jaar is er in Emmen een groot en bekend muziekfestival met een keur aan artiesten en diverse podia, Hello Festival!. Het festivalterrein van Hello Festival! bevindt zich bij de Rietplas, een recreatieplas nabij Parc Sandur. Dít festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware traditie en heeft inmiddels een lange en rijke historie. In 2002 is het festival voor het eerst georganiseerd in een lokale discotheek met 1100 bezoekers en was daarmee uitverkocht. Járen later is het een volwassen festival met ruim 20.000 bezoekers. In 2018 was het zelfs voor het eerst een 2-daags festival met een eigen camping als overnachtingsmogelijkheid. Inmiddels geniet het festival een nationale en zelfs internationale bekendheid. Hello Festival! verbindt jong en oud in een gemoedelijke “huiskamer” sfeer!

C’est la Vie

C’est la Vie staat voor Zó is het leven!! Een festival in Emmen centrum dat ieder jaar tienduizenden bezoekers trekt, zowel jong als oud. In 2018 was het alweer de 24ste editie van dit unieke festival. C’est la Vie laat zich moeilijk omschrijven. Overdag is het een spectaculair straatfestival met vele boeiende acts die zich voortbewegen door het centrum of op een vaste positie staan. Daar tussen een braderie en een vlooienmarkt. Uiteraard mag een kermis niet ontbreken! ’s Avonds neemt de horeca het dan over met een zeer gevarieerd muziekprogramma op diverse buitenpodia. Ç’est la Vie staat garant voor veel plezier in juli.

Full Colour

Weer een typisch Emmens festival met een jarenlange traditie! Full Colour, de naam zegt het al, een multicultureel festival in het centrum van Emmen met dans, muziek en culinaire belevenissen van over de hele wereld. Een bruisende smeltkroes van verschillende culturen. Dat is tevens de missie van het festival; het verbinden van culturen. Tijdens Full Colour is er ook ruimte voor een markt waar ideële organisaties op het gebied van mensenrechten, internationale solidariteit, milieu en duurzaamheid zich mogen presenteren. Op de markt zijn ook gebruiks- en kunstvoorwerpen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika te koop.

Gouden Pijl

Sinds 1976 is de Gouden Pijl een bekend wieler en amusement spektakel in het centrum van Emmen waar bezoekers en profrenners graag komen. De eerste Gouden Pijl ooit werd al bezocht door 25.000 bezoekers. De profkoers is altijd het spektakel stuk van de Gouden Pijl. Profwielrenners van formaat rijden het ‘rondje rond de kerk’.  Ieder jaar is het weer spannend. Is het gelukt om de Tour de France winnaar naar Emmen te krijgen? De Gouden Pijl wordt een paar weken na de Tour de France verreden en staat inmiddels bekend als één van de grootste wielercriteriums van Nederland. Maar het draait niet alleen om de profkoers. Het randgebeuren tijdens het evenement is zeker net zo belangrijk.

Alles Kids in Drenthe

In de zomer wordt er in Emmen elk jaar Alles Kids in Drenthe georganiseerd. Dit evenement vindt plaats in het centrum van Emmen en is een speelparadijs voor kinderen met vele diverse activiteiten in het centrum van Emmen. Alles Kids in Drenthe is het stoerste, allerleukste en één van de grootste evenementen in Emmen en trekt 40.000 bezoekers per jaar! Het festival is gratis én speciaal voor kinderen! De stadsvloer wordt omgetoverd tot een waar spektakel waar kids kunnen knutselen, klauteren, klimmen en lekker spelen. Tevens is het lekker genieten van de leukste artiesten op het Alles Kids podium.

Barrel Food Truck Fest

Sinds een aantal jaren is het Barrel Food Truck Fest steevast in de zomer aanwezig. Het Raadhuisplein in het centrum van Emmen wordt, gedurende drie dagen, veranderd in een groot openluchtrestaurant. Oude wagens, ofwel barrels, zijn met liefde, aandacht en creativiteit omgetoverd in stoere food trucks. Hoezo een ‘heerlijk’ nieuw leven voor deze barrels? Een barrel is ook een vat waar wijn, whiskey of bier in vervoerd of bewaard kan worden. Een hele toepasselijke naam voor een bijzonder fest. Heerlijk streetfood, goddelijke drankjes en lekkere beats staan garant voor een gezellige, relaxte sfeer!

Wil je graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wil je graag meer informatie?