Rensenpark

Het Rensenpark is een park in het centrum van Emmen en ligt op de locatie van de voormalige dierentuin ‘Dierenpark Emmen". De dierentuin sloot op 31 december 2015 definitief de deuren. In 2016 werd het terrein van het oude dierenpark heropend, als stadpark door oud-directeur Aleid Rensen. Dit park kreeg eerst de naam Mensenpark maar uiteindelijk werd eind 2017 gekozen voor de naam Rensenpark, genoemd naar het echtpaar Rensen. Op 27 februari 2018 werd het park officieel omgedoopt in Rensenpark met de onthulling van een naambord.

Op termijn wordt het Rensenpark omgetoverd tot een creatief park, waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Maar ook nu is het park al zeker een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie.

Vanaf de ingang kom je langs galerieën en ateliers. Ook is er een Stadstheater, een museum over Tibetaanse kunst en een Engels Theehuis. Als je verder het park inloopt kom je een werkplaats tegen waar samenwerkingen tussen kunstenaars en ondernemers ontstaat.

Het hele jaar door worden er bijzondere evenementen in de voormalige dierentuin van Emmen georganiseerd. In september word er een Stadsbbq gehouden, rond Halloween is er het evenement Boo at the Zoo en in december is er de Dickens Walk.

Kom regelmatig een kijkje nemen, er is een hoop te zien!

Wilt u graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wilt u graag meer informatie?