Natuurpark Moor-Veenland

In Zuidoost Drenthe, onder de rook van Emmen, ligt een natuurgebied met hoogveen. Het is het Bargerveen, een ‘klein’ maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Het Bargerveen is tegenwoordig zo’n 2100 hectare groot en het veen leeft hier weer. Net als bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Ook kun je er adders en vleesetende planten tegenkomen. Op zoek naar een aparte sensatie? Trek dan je laarzen aan en loop over het verende hoogveen. 

Ontdek!

Het grootste deel van dit bijzondere natuurgebied wordt doorkruist met mooie wandelwegen. Hier kunnen natuurliefhebbers via zo'n 30 kilometer wandelpaden buitengewone ontdekkingen opdoen. In het gebied worden regelmatig excursies georganiseerd, uiteraard onder deskundige leiding van ervaren gidsen.

Ontdek het Bargerveen vanuit de Veenexpress
Maak een groepsrondrit in een bijzondere dubbeldekker huifkar door het Bargerveen. Door de hoge zit kijkt u uit over het prachtige landschap

 

schaapskooi

Sinds 2018 staat er aan de rand van het Bargerveen een prachtige schaapskooi. De kudde van maar liefst 1000 schapen lopen in het Bargerveen om bepaalde boom- en grassoorten weg te grazen. Dit is nodig voor de verdere ontwikkeling van het veengebied. Om de schapen, de grootste kudde van Nederland, en ook zo’n 100 runderen een plek te geven om te overnachten, is in Weiteveen deze schaapskooi en runderstal gebouwd. De schapen zijn overdag in het Bargerveen te vinden en ’s nachts slapen ze lekker in de stallen.

Naast de stallen vind je Restaurant Wollegras. Een echte aanrader om vanuit hier heerlijk te gaan wandelen of fietsen en van te voren of na afloop even iets lekkers te versnaperen!

Wil je graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wil je graag meer informatie?