Museum Thijnhof

Museum Thijnhof wordt al “Het meest sympathieke museum in de provincie Drenthe” genoemd.

In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad. In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig Meet & Greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd. Je bent van harte welkom in Museum Thijnhof in Coevorden!

vaste en wisselende exposities

De vaste eigen collectie van het museum bestaat uit schilderijen van Kees Thijn, beheerd door de Cornelis J.P. Thijn Stichting. In een grotere expositieruimte worden deze kunstwerken in wisselende samenstelling geëxposeerd.

Daarnaast worden in een drietal kleinere expositieruimten permanent schilderijen getoond van de Noord-Nederlandse surrealisten Jan van den Brink en Henk Bloemhof.

In een vijftal andere tentoonstellingsruimten worden, tijdens wisselende tentoonstellingen, kunstwerken geëxposeerd binnen de kunstuitingen: realisme, magisch realisme, symbolisme, imaginair realisme en surrealisme.

meer informatie

Museum Thijnhof