Museum Meringa

Tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek ligt het dorpje Zandpol. Hier is sinds 2004 het cultuurhistorisch landbouwmuseum Meringa gevestigd. De collectie voor dit museum werd decennia lang opgebouwd en is begonnen met een verzameling oude landbouwmachines. Later is de collectie verder uitgebreid waardoor een goed beeld is ontstaan over het agrarische leven in de 20steeeuw. 

Openingstijden: 
1 mei t/m 30 september 
woensdag   10.00 - 17.00 uur
donderdag   10.00 - 17.00 uur
Andere tijden en groepen op afspraak

Stieltjeskanaal 2, 7764 AJ Zandpol

van kaasrasp tot strijkbout

Er is van alles te vinden uit het verleden. O.a. oma's kamers, de eerste wasmachine, de eerste kaasrasp, wasmachines, strijkbouten, van alles wat. Immers alles wat onze voorouders hebben uitgevonden is het mooiste wat er bestaat.
Naast de agrarische collectie zijn er in museum Meringa talloze andere voorwerpen uit de 20steeeuw te vinden. De grote stukken staan in de schuur en de tuin opgesteld maar binnenin is het museum verdeeld in twee verdiepingen. Op de begane grond zijn twee ingerichte kamers te vinden. Verder staan er kasten en wanden die gevuld zijn met uiteenlopende voorwerpen.

Maak ook een rondwandeling door de tuin met o.a. stationaire motoren, oude tractoren, landbouwmachines en diverse landbouwgereedschappen.