Galerie van Strien

Sinds juni 1999. Een prachtige galerie in zuidoost Drenthe, gevestigd in een markante verbouwde boerderij tussen hunebedden en een uniek hoogveengebied. En kunsthistorisch gezien niet onbelangrijk: tijdens zijn verblijf in Nieuw Amsterdam besloot Vincent van Gogh zijn leven aan de schilderkunst te wijden. Geen gekke plek dus voor een galerie voor hedendaagse kunst. Makkelijk bereikbaar: de A37 loopt er achter langs, en wie de nieuwe vaarverbinding neemt naar Groningen of naar Duitsland komt langs de voordeur. 

Vier tentoonstellingen per jaar

Naast vier tentoonstellingen per jaar presenteert Galerie Van Strien een ruime collectie schilderijen, waaronder landschappen, interieurs, stillevens en portretten, maar ook grafiek, keramiek en glas!

Bij de keuze van de te exposeren werken laten de galeriehouders, Berber en Peter van Strien, zich leiden door hun gevoel voor kwaliteit en een voorkeur voor hedendaagse figuratieve kunst. De verschillende, in elkaar overlopende vertrekken over drie etages nodigen de bezoeker uit tot een spannende rondgang. Galerie Van Strien biedt kunst en bezoeker de ruimte!!

meer informatie

Galerie van Strien