Kunst, Cultuur & Theater

Op het gebied van kunst, cultuur én theater is er in Emmen veel te beleven! Zo is er in Emmen een Centrum voor Beeldende Kunst. Het CBK is al meer dan 40 jaar de professionele aanbieder van beeldende kunst & vormgeving voor Emmen en de wijde omtrek! Het hele jaar door vinden er wisselende exposities plaats, die u zonder er voor te hoeven betalen, kunt bewonderen.

Het Atlas Theater ligt aan het prachtige Raadhuisplein en is een multifunctioneel theatergebouw. Het bestaat uit de volgende onderdelen; 

  • 'Rabo Zaal'; schouwburgzaal met 822 zitplaatsen, inclusief twee balkons
  • 'Dagblad van het Noorden Zaal'; vlakkevoerzaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen
  • twee foyers
  • theatercafé
  • theaterrestaurant
  • à la carte restaurant
  • souvenirwinkel
  • zeven congreszalen

Het Atlas Theater heeft een uitgebreid programma met voorstellingen voor jong & oud!

Gezellig naar de bioscoop in Emmen of omgeving? Ontdek wat er draait bij Kinepolis Emmen. De bioscoop is pas helemaal weer up-to-date gemaakt. Neem plaats in één van de 1200 nieuwe stoelen en geniet van een heerlijk avondje uit.  

Een hapje of een drankje tijdens de film zonder je stoel uit te hoeven? Dat kan!

De Astra Bioscoop in Klazienaveenonderscheidt zich van andere bioscopen door dit service-systeem. Het houdt in dat de bezoeker de door haar of hem gewenste consumpties uit het rijke assortiment kan bestellen en laten brengen. Wat een service!

In het centrum van Emmen worden jaarlijks verschillende en diverse evenementen georganiseerd! Elke dinsdag in de zomervakantie wordt er een vlindermarkt georganiseerd en dit maar liefst 8 keer. Het is een grote en gezellige braderie en vlooienmarkt in het centrum van Emmen. Verder is er het hele jaar, iedere vrijdag de warenmarkt. In 2013 is deze markt is uitgeroepen tot de beste markt van Nederland! 

Wilt u graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wilt u graag meer informatie?