Kunst, Cultuur & Theater

Op het gebied van kunst, cultuur én theater is er in Emmen veel te beleven!

Net buiten het centrum vind je het Centrum Beeldende Kunst. Het CBK is gevestigd in een oude melkfabriek waardoor het een industrieel uiterlijk heeft, wat goed tot z'n recht komt met de moderne kunst en tentoonstellingen die er te zien zijn. Vanaf januari 2019 heeft het CBK een dependance in het Rensenpark en worden daar spannende activiteiten en exposities georganiseerd.

Emmen is ook in het bezit van een prachtig groot theater en een geheel vernieuwde bioscoop. Het theater met de naam Atlastheater, ligt aan het Raadhuisplein in het centrum van Emmen. De bioscoop, aangesloten bij Kinepolis, is gevestigd aan de rand van het centrum.
Kunst en cultuur zijn ook te bewonderen in het Rensenpark. Dit park is tot stand gekomen op de plaats waar eerder het Noorder Dierenpark te vinden was. In het Rensenpark hebben diverse galerieën en kunstenaars een plekje gekregen, waar je een kijkje kunt nemen.
Ook bestaat er de mogelijkheid om bij diverse kunstenaars een workshop te volgen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder!

Wil je graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wil je graag meer informatie?