Varen

De Veenvaart

Met de opening van het Koning Willem-Alexanderkanaal tussen Erica en Ter Apel in juni 2013 is het mogelijk geworden om heel Drenthe rond te varen. De vaarroute vanaf Nieuw Amsterdam/Veenoord naar Ter Apel wordt de Veenvaart genoemd. De Veenvaart voert je langs het hoogveenreservaat Bargerveen en door de hoogveengebieden Berkenrode en Oosterbos. Hier zie je hoe een groot deel van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon. Even verderop loopt de route dwars door het Veenpark. Dit openluchtmuseum brengt je terug naar de tijd van de veenafgravingen. Je kunt hier ook aanleggen en op de boot overnachten.  

Aanlegplaatsen Veenvaart

In de regio Emmen zijn de volgende aanlegplaatsen:
Nieuw-Amsterdam/Veenoord
Klazienaveen en Klazienaveen Noord
Oranjedorp
Barger-Compascuum
Emmer-Compascuum
Ter Apel

Gezelligheid bij de Koppelsluis

Een onderdeel van deze vaarverbinding is de indrukwekkende Koppelsluis in Klazienaveen. De koppelsluis, waarbij twee sluizen achter elkaar staan, zorgt ervoor dat een hoogteverschil van vijf meter wordt overbrugd. De sluis is daarmee een attractie op zich.
Op een warme zonnige dag is het heerlijk vertoeven rondom de Koppelsluis. Je kunt er wandelen, fietsen of vanaf het terras genieten van de vele boten. 
 

Meer informatie over de Veenvaart en sloepverhuur/rondvaarten

Wil je graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wil je graag meer informatie?