Actief

Het mooie aan actief bezig zijn in en rond Emmen, is de enorme diversiteit. Trappend of stappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en het veen ontdek je de prachtige natuur. En voor je het weet sta je in ogenschouw met een archeologische schat van formaat, het hunebed. Dat is toch wel heel bijzonder!

Je kunt hier heerlijk genieten van een fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk, maar ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de uitgezette routes. Liever te voet de omgeving verkennen? Wandel dan door de bossen en volg de paaltjesroutes of volg een van de knapzakroutes. Deze routes leiden je langs verschillende landschappen en authentieke dorpjes. Heerlijk om te doen!

Een bijzondere manier om de omgeving te ontdekken, is via het water! Huur een bootje of laat je varen over de Veenvaart. Dit unieke stuk kanaal vormt de verbinding tussen Drenthe en Duitsland.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten om je outdoor te vermaken, klimmen en klauteren, golfen, racen, GPS puzzeltochten, paintball. Te veel om hier allemaal op te noemen. Kom het zelf ontdekken!

Wil je graag meer informatie?

Tourist Info Emmen 
Monetpassage 2
7811 DM  Emmen
Tel. 0591-649712
info@touristemmen.nl

Wil je graag meer informatie?