Rietlanden

De wijk de Rietlanden is gebouwd in de jaren '80 en '90  van de twintigste eeuw. Oorspronkelijk lag op de plek van De Rietlanden een groot heideveld. De wijk heeft een oppervlakte van 304 ha., waarvan 31 hectare aan meren, sloten en andere wateren.

De Rietlanden bestaat voornamelijk uit koopwoningen, waarvan een aantal aan het water zijn gebouwd. In totaal staan er in de wijk ruim 4000 woningen. De straten (woonerven) hebben allemaal vogelnamen.

De wijk grenst in het noordoosten aan het Oranjekanaal en het dorp Zuidbarge en in het noordwesten aan de wijk de Bargeres. Ten zuiden van de wijk liggen de Grote en de Kleine Rietplas en de wijk Parc Sandur.

De wijk is ruim opgezet met veel groen. Er zijn veel recreatie mogelijkheden, men vindt er o.a. royale sportmogelijkheden en aan het strand van de Rietplassen kan men zwemmen en zonnebaden. Vissen behoort ook tot de mogelijkheden.

In de wijk vindt men een o.a. een winkelcentrum en diverse scholen. Midden in de Rietlanden ligt een sportcomplex. Ten westen van de wijk loopt de Nieuw Amsterdamsestraat waar zich het Spoorwegstation Emmen-Zuid bevindt.

Bewonersinitiatieven

Ben je benieuwd welke bewonersinitiatieven er in de regio Emmen zijn? Bekijk ze hier!

Totaal aantal inwoners 9.975
Inwoners 0 tot 15 jaar 21%
Inwoners 15 tot 25 jaar 11%
Inwoners 25 tot 45 jaar 27%
Inwoners 45 tot 65 jaar 30%
Inwoners 65+ 10%

Extra info

Wijkvereniging

Wijkvereniging de Rietlanden heeft ten doel: het beschermen en bevorderen van een goed woon- en leefklimaat in de wijk. De wijkvereniging is erkend gesprekspartner van de gemeente en aanspreekpunt voor de bewoners uit de wijk.

Contact

Zie de website van de wijkvereniging voor de contactgegevens.

Huizen te koop