Centrum

Emmen heeft een belangrijke centrumfunctie voor de gemeente Emmen en de regio Zuidoost-Drenthe. Mensen komen in Emmen winkelen, werken of onderwijs volgen. Het Scheper Ziekenhuis biedt uitstekende gezondheidszorg. Daarnaast heeft Emmen een theater en tal van andere culturele en recreatieve mogelijkheden. Emmen biedt inwoners en bezoekers een verrassende mix van stedelijke dynamiek en landelijke rust en ruimte.

Onder de naam ‘Centrumvernieuwing Emmen’ wordt sinds een aantal jaren samengewerkt aan een groot aantal projecten. Het centrum wordt nog aantrekkelijker voor de regio, als winkelstad, maar ook om te recreëren en uit te gaan. Meer weten over de verschillende projecten? Klik dan hieronder op de afbeeldingen. Wilt het nieuwe centrum al virtueel bekijken? Dat kan via de 3D animatie. De centrumvernieuwing biedt de regio volop kansen voor werkgelegenheid, recreatie en toerisme en op het gebied van wonen en leven.

De laatste ontwikkelingen van het project Centrumvernieuwing Emmen en de verhuizing van het Dierenpark Emmen en theater De Muzeval zijn te volgen op de website van de gemeente.

Bewonersinitiatieven

Ben je benieuwd welke bewonersinitiatieven er in de regio Emmen zijn? Bekijk ze hier!

Totaal aantal inwoners 3.480
Inwoners 0 tot 15 jaar 4%
Inwoners 15 tot 25 jaar 5%
Inwoners 25 tot 45 jaar 12%
Inwoners 45 tot 65 jaar 22%
Inwoners 65+ 47%

Extra info

Bekijk ook de website van Tourist Info Emmen voor meer actuele informatie over alles wat er te doen is in regio Emmen.

Een woning kopen in Emmen?

Een woning huren in Emmen?