Barger-Compascuum

Barger-Compascuum is een veenkolonie in het uiterste oosten van de provincie, tegen de Duitse grens. In tegenstelling tot de meeste veenkoloniën in het gebied is het een vrij compact dorp met weinig lintbebouwing. Doordat het dorp lange tijd vrij geïsoleerd lag, is het nog altijd een hechte gemeenschap.

Het dorpsgebied van Barger-Compascuum bestaat uit een combinatie van landbouwgebied (veenontginningen) en natuurgebied. Tot de laatste categorie behoort niet alleen Berkenrode, maar ook het Oosterbos en het aangrenzende ontwikkelingsproject Landgoed Scholtenszathe. Buiten het dorpsgebied valt het tuinbouwgebied van Klazienaveen ten zuidwesten van Barger-Compascuum.

Via het Willem-Alexander kanaal vaart u door de rijke historie van dit unieke veenlandschap. U vaart door historisch Hoogveen, door het Veenpark, naar het huidige (afgegraven) veengebied. Geen boot? Geen nood: pak de fiets, de kano of de wandelschoenen om dit prachtige gebied te verkennen!

Wist je trouwens dat Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa uit Barger-Compascuum komt? De dam in het centrum is als eerbetoon naar hem vernoemd.

Bewonersinitiatieven

Ben je benieuwd welke bewonersinitiatieven er in de regio Emmen zijn? Bekijk ze hier!

Totaal aantal inwoners 1.900
Inwoners 0 tot 15 jaar 16%
Inwoners 15 tot 25 jaar 11%
Inwoners 25 tot 45 jaar 25%
Inwoners 45 tot 65 jaar 31%
Inwoners 65+ 14%

Extra info

Plaatselijk Belang Barger-Compascuum 
E-mail pbbc@barger-compascuum.com
 

Huizen te koop