Stef Brandsema

De studenten van Stenden, ze kwamen en ze gingen. Sommigen hebben al een hele carrière opgebouwd, anderen staan aan het begin van hun loopbaan. Deze week Stef Brandsema (Sleen, 1991), afgestudeerd in 2016.

Als er een obstacle run in de buurt is, doet hij mee. Zijn onderwijscarrière heeft iets weg van zo'n run, maar dan wel een waar hij steeds gemakkelijker de hindernissen nam en uiteindelijk glansrijk de finish haalde. Hij slalomde via vmbo, havo en mbo naar het hbo. Stenden Hogeschool bood hem de mogelijkheid om tijdens het laatste deel van zijn mbo-opleiding al een aantal vakken van het hbo te volgen.

Met de opleiding Commerciële Economie ging er een wereld voor hem open. Tijdens zijn studie richtte hij samen met medestudenten Niels Palmers en Roy Rocks de stichting Young Business Awards op, die een goed klimaat voor startups in (Noord-)Nederland wil bevorderen en die in 2016 voor de derde keer een onderscheiding heeft uitgereikt. Na zijn studie koos hij zelf voor de zekerheid van een baan in loondienst. Stef woont samen met zijn vriendin Nicole in Emmen.

Wat voor werk doe je?

Na mijn afstuderen werd ik eerst vertegenwoordiger bij een firma in bouwmaterialen. Maar na een paar maanden kwam ik weer in contact met Aareon, waar ik ook was afgestudeerd. Dat bedrijf is gespecialiseerd in planningssoftware voor de vastgoedsector. Ik ben er net begonnen als accountmanager.

Wat maakt je werk leuk?

De uitdaging en de dynamiek. Dat wij de klanten helpen om efficiënter te werken.

Wat verdien je?

Ik mag niet klagen. Ik heb bijvoorbeeld een auto van de zaak.

Hoe kijk je terug op je studie?

Zeer positief! Het maatwerk gaf in mijn geval de doorslag voor de keuze voor Stenden. De kleinschaligheid vond ik een pré. Ik heb via het programma Kies op Maat een minor Supply Chain Management gevolgd op Windesheim.

Hoe zie je de toekomst?

Ik zou me heel graag bij Aareon verder willen ontwikkelen. In de toekomst ga ik zeker nog een master doen. Privé geniet ik met Nicole nog even van onze vrijheid.

Bron: Emmen.nu

Hoe ervaren studenten en alumni de bacheloropleiding Commerciële Economie van Stenden Hogeschool? Wat houdt de opleiding in en wat kun je er later mee worden? Bekijk de video!

 

Commerciële Economie bij Stenden Hogeschool

Commerciële Economie bij Stenden Hogeschool