Studeren

Wat is er in Emmen te doen?

In de Uitagenda zie je veel evenementen en activiteiten die in Emmen worden georganiseerd. In het ATLAS Theater op het Raadhuisplein spelen de grootste artiesten van Nederlandse bodem. Heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Dat kan bij Kinepolis

Wil je je aansluiten bij een sportvereniging? Of zoek je een sportschool? Op deze pagina vind je meer informatie over de plekken waar dat kan. Voor € 10,- per maand kun je een HBO-Sportpas krijgen. De speciale HBO-Sportpas geeft je toegang tot een breed aanbod. Ook zijn er voor leden gratis activiteiten of met een hoge korting. Lees meer over de HBO-Sportpas.

Wil je borrelen, lekker op stap of dansen tot in de late uurtjes? In Emmen Centrum zijn leuke uitgaansgelegenheden zoals Lïmbo ClubCafé De ZwetserGrand Café KarakterEetcafé Groothuis en De Brasserie.

In het Rensenpark kun je terecht voor een portie kunst en cultuur. Wil je meer van de omgeving ontdekken? Kijk dan eens bij Tourist Info Emmen voor meer informatie over de omgeving en geschiedenis van Emmen.

Een huis zoeken en vinden in Emmen

Zoek je een kamer in regio Emmen? Dan zou je eens op de volgende websites kunnen kijken:

Video's: coffeebreak with NHL Stenden students

Benieuwd hoe de studenten van NHL Stenden hun studie ervaren? Bekijk dan deze video's van EduardMarijeStine & Olesja en Tasha.

Hulp naast je studie
Jimmy's is een bruisende jongerenorganisatie, waar je fysiek en online terecht kunt met al je vragen en ideeën. De coaches van 2GetThere staan kosteloos voor je klaar als je daar behoefte aan hebt.

Studie- en studentenverenigingen

  • BENG is dé studievereniging voor studenten van de School of Business aan de NHL Stenden Hogeschool in Emmen. Word lid voor maar €1,- per jaar!
  • Dionysus is dé studentenvereniging van Emmen. Het doel is om studenten een leuke studententijd te bezorgen.

Unieke master polymeren

Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Bedrijven als DSM, Pezi, Philips Consumer Lifestyle en Teijin Aramid zijn hard op zoek naar engineers en chemisch technologen die begrijpen hoe kunststoffen zich gedragen en weten hoe het productieproces het beste ingericht kan worden. Met de master of Polymer Engineering kun je aan de slag als:

  • onderzoeker van gedrag van kunststoffen in grootschalige productieomgevingen
  • adviseur op het gebied van het gebruik van kunststoffen
  •  procesontwerper van productieprocessen van kunststofproducten. 

Meer weten over de master Polymeren?