Veenvaart coöperatie

De Veenvaart Coöperatie richt zich op duurzame economisch ontwikkeling van en sociale verbinding tussen 8 dorpen rondom de Veenvaart. De ketensamenwerking verbindt de dorpen Nieuw-Amsterdam/Veenoord; Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen Noord, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum. Maak kennis met "De Veenvaart Coöperatie"!

Wie is de doelgroep?

"De (vaar)toerist die het gebied wil gaan bezoeken, een bezoek brengt en in het gebied wil overnachten."

Sinds wanneer bestaat het?

"Het initiatief bestaat sinds januari 2015."

Hoe is het ontstaan?

"Ontstaan uit het gevoel dat samenwerking en krachten bundelen de weg is om het (vaar)gebied onder de aandacht te brengen."

Wat willen jullie met het initiatief bereiken?

"Het verzilveren van de Veenvaart in de meest brede zin van het woord."

Hoeveel vrijwilligers werken er mee?

"Het initiatief wordt gesteund door 20 vrijwilligers, bestaande uit het bestuur en 16 afgevaardigden van de deelnemende dorpen. Daarnaast kan een beroep gedaan worden op de vrijwilligers."

Hoeveel deelnemers zijn er?

"Er zijn 16 leden uit 8 dorpen, welke (per dorp) afgevaardigden zijn van de Erkende Overleg Partners en de handels- of ondernemersvereniging."

Met wie werken jullie samen?

"Uiteraard met de 8 dorpen onderling. Daarnaast met de Gemeente Emmen, het Waterschap, Provincie Drenthe en Emmen! Maak Het Mee."

Wat maakt het initiatief succesvol?

"De kracht van bewoners, kennis en kunde van de deelnemers en de belangen van alle (overheids) instanties om het gebied Zuid-Oost Drenthe duurzaam op de kaart te zetten."

Wat is een valkuil, of zou je de volgende keer anders doen?

"De motivatie en resultaatgerichtheid waarmee de deelnemers aan deze coöperatie zijn begonnen is de drijfveer geweest om te starten. De (langdurige) bereidheid tot medewerking van genoemde samenwerkende instanties is een valkuil."

Noem eens een voorbeeld van een activiteit

"Er zijn specifiek 8 terreinen benoemd waarbij iedere deelnemer zich richt op één kernactiviteit. Dit loopt uiteen van wegbewijzering tot aanlegplaatsenbeleid, uitbreiding van de voorzieningen en afstemming van de recreatieve agenda in het gebied."

Neem contact op

Stoffer Appeldorn
 ​06 15488204
info@veenvaart.nl
www.veenvaart.nl

"Onze drijfveer is de motivatie en resultaatgerichtheid van de deelnemers."

Download de brochure

erVAAR de VEENVAART