Theorie Centrum Emmen

Binnen 24-uur je autotheorie-examen halen? Dat kan nu ook in Emmen! We spraken met Sunil Chikoe, eigenaar van rijschool rsc Prinz en Theorie Centrum Emmen.

WAT VOOR INITIATIEF BEN JE GESTART? EN HOE HEET HET?

Een spoedcursus in Emmen om snel en effectief de autotheorie onder de knie te krijgen. Binnen 24-uur kunnen deelnemers de cursus volgen en het CBR theorie-examen doen. Ook bieden we de mogelijkheid aan om cursisten vanuit Emmen-Centrum naar een CBR locatie te brengen.  Het initiatief heet “Theorie Centrum Emmen” (TCE).

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

Het initiatief komt bij rijschool rsc Prinz vandaan. Samen met concullega rijscholen is de cursus ontwikkeld. Daarnaast werken we samen met een ervaren instructeur die de kennis in een korte tijd over te brengen bij de cursisten.

HOE EN WANNEER IS HET IDEE VOOR DIT INITIATIEF ONTSTAAN?

Het idee is ontstaan in de lesauto. Vooral jongeren gaven aan helemaal naar Groningen of Zwolle te moeten voor een theoriecursus. Samen met ondernemende vrienden, die niets met de branche te maken hebben, is er gebrainstormd en uiteindelijk een plan ontwikkeld. De hoofdvraag was met name of het wel haalbaar zou zijn in onze regio. En dat is het, maar het initiatief heeft nog wel ruimte om te groeien.

WAT IS JULLIE DOEL?

Inwoners in onze regio de mogelijkheid bieden om een autotheorie cursus te volgen en te behalen binnen 24-uur. Ook vooral jongeren en hun ouders te ontlasten qua reizen naar andere grote steden, zoals Zwolle en Groningen. Op lange termijn wil TCE een opleidingscentrum creëren met werkplekken om inwoners van de gemeente Emmen de mogelijkheid te bieden om zichzelf te ontwikkelen.

VOOR WIE IS THEORIE CENTRUM EMMEN?

TCE is er voor jong en oud! Vanaf 16,5 jaar en met een Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning mag je al CBR theorie-examen doen.

WAT ZIJN DE ERVARINGEN VAN DE CURSISTEN?

De ervaringen zijn zeer positief! Er zijn vaak aanmeldingen van mensen uit het netwerk van een voorganger. Dat zegt genoeg! Daarnaast geven cursisten aan het prettig te vinden dat ze niet helemaal naar Groningen of Zwolle te hoeven reizen.

WAT VOEGT THEORIE CENTRUM EMMEN TOE AAN EMMEN?

TCE biedt een mogelijkheid om cursussen te volgen, waardoor mensen in onze regio in Emmen blijven. Vooral met het behoud van jongeren in Emmen is het belangrijk om cursussen aan te bieden, zodat ze zichzelf kunnen ontplooien. Daarnaast zijn er ook cursisten geweest uit de gemeente Groningen, dus TCE trekt ook mensen naar Emmen toe.

WELKE BEHOEFTE VERVULT HET INITIATIEF?

TCE vervult de behoefte van met name jonge mensen om op een snelle manier de autotheorie stof onder de knie te krijgen.

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

Worstel je met dikke autotheorie boeken, stel je het leren vaak uit en mis je om even te kunnen sparren? Ga dan snel naar onze website en schrijf je in voor een autotheorie cursus!

MEER WETEN?

Volg Theorie Centrum Emmen via de website, Facebookpagina en Instagram