Sportplein Emmerhout

Op 30 september 2017 opent Sportplein Emmerhout haar deuren. Daar ging heel wat aan vooraf: bewoners hadden goede ideeën, maar moesten de juiste kanalen en hulp van een heleboel instanties zien te vinden. En dat is gelukt! Maak kennis met Jiska Ravor Oldewarris en Sportplein Emmerhout.

Sportplein Emmerhout, wat en waar is het precies?

“Het sportplein zit tegenover het winkelcentrum en grenst aan de sporthal en het bewonersbedrijf. Echt hartje Emmerhout. Het is een plek waar mensen kunnen sporten, bijvoorbeeld (rolstoel)basketballen, voetballen, bootcampen of tafeltennissen. Ook voor ouderen is er veel georganiseerd, zoals een loopgroep en een beweegtuin.”

Wat kunnen mensen verwachten?

“De voetbalkooi, tafeltennistafel en het basketbalveld zijn klaar voor gebruik. Later komt er nog een plek om te ‘freerunnen’ (red. loopsport waarbij je op een vloeiende manier zoveel mogelijk hindernissen neemt) en te bootcampen.”

Oproep

Draag jij Sportplein Emmerhout een warm hart toe? Ze zijn nog op zoeken naar financiële sponsors en gaan binnenkort een crowdfunding starten. Je kunt het wijkbelang Emmerhout benaderen als je wilt helpen. Dit kan via sportpleinemmerhout@gmail.com.

Ook zijn nieuwe activiteiten welkom. Begeleid jij bijvoorbeeld een bootcampclub? Laat weten wat je aan het doen bent en wellicht kan dit ook in Emmerhout! Neem contact op via sportpleinemmerhout@gmail.com.

Is het gratis?

“Ja, het is gratis toegankelijk.”

Hoe is het idee ontstaan?

“Het is echt een bewonersinitiatief. Jongeren uit de buurt gaven aan dat er al jaren een oud asfaltterrein lag. Zij missen een plek om bijvoorbeeld te voetballen en vroegen zich af waarom daar geen sporttoestellen staan. Toen zijn we gaan samenwerken en toevallig startte vorig jaar de burgerbegroting in Emmerhout. Daar hebben we onze ideeën gepresenteerd. Het plan heeft veel stemmen gekregen van wijkbewoners en er is een startbedrag uit de Burgerbegroting opgehaald.”

Wie zijn de initiatiefnemers?

“De kern van de werkgroep zijn een aantal buren en ik. En natuurlijk zijn er nog meer mensen en verenigingen die meedoen en –helpen. We hopen dat het succes groot zal zijn omdat het initiatief door de wijkbewoners gedragen wordt.”

Wat is het doel van het sportplein?

“Het is de bedoeling dat wijkbewoners elkaar ontmoeten en meer bewegen. Het is een plek met een parkachtige sfeer. De ontmoeting is het doel, bewegen is het middel. We willen de wijk meer verbinden en aantrekkelijker maken.”

Is het voor iedereen?

“Ja, van jong tot oud en ook juist voor mensen met beperking. We bieden laagdrempelige activiteiten.”

Wordt Emmen mooier door het sportplein?

“Absoluut! In letterlijke zin omdat het afbrokkelende asfaltterrein weg is. En in figuurlijke zin wordt het er gezelliger van, vanwege alle activiteiten en mensen die samenkomen.”

Vervullen jullie een behoefte?

“Ja, sowieso bij jongeren, maar ook bij oudere flatbewoners. Die hadden het idee al eens aangekaart bij de wooncommissie. Ze wilden graag een skatebaan voor hun kleinkinderen bijvoorbeeld. En het bewonersbedrijf ziet kansen om een terrasje aan te leggen en samenwerkingen aan te gaan.”

Facebook

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Sportplein Emmerhout zit ook op Facebook!