Social App Klup

Mieke Nijenbrinks is de lokale ambassadeur van de social app Klup. Via deze app kunnen vijftigplussers met elkaar verbinden en gezellige activiteiten plannen. Daar zet de Emmense zich graag voor in. Maak kennis met Mieke!

Klup is een app speciaal voor senioren, waarom is dat?

“Op een bepaalde leeftijd lukt het minder snel om in contact te komen met mensen uit je eigen woonomgeving met dezelfde interesses.”

Vertel, wat is de app Klup precies?

“Klup is een social app die het voor 50-plussers mogelijk maakt om online afspraken te maken voor leuke activiteiten en/of gezellige ontmoetingen.”

Is de app gratis?

“Tot nu toe wel, maar mogelijk wordt in de toekomst een kleine bijdrage gevraagd.”

Hoe is de app ontstaan?

“Toen de vader van een van de oprichters plotseling alleen kwam te staan, had hij moeite om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Van daaruit is het idee en de app ontstaan.”

En hoe is de app in Emmen gekomen?

“Twee jaar geleden las ik een artikel in de Telegraaf over de start van de app Klup in Ermelo. Ik was meteen razend enthousiast en dacht: dat zou voor Emmen ook geweldig zijn! Ik heb Michiel van den Berg (mede oprichter van de Klup-app) telefonisch benaderd en hem ervan weten te overtuigen dat dit ook in Emmen in een behoefte voorziet. Nadat ik contact had gezocht met Sedna en Joop Reilman is er in overleg met Klup een werkgroepje gevormd bestaande uit Sedna, Joop Reilman, Henk Olthof, Eefke Weismann en ik. Joop Reilman deed al veel voor en met ouderen (via Stichting Cho) in het paviljoen van de oude dierentuin en was gelukkig ook meteen enthousiast. Hij stelde het paviljoen beschikbaar voor de lancering.”

Wie zijn de initiatiefnemers?

“Dat zijn de leden van de werkgroep.”

Wat is het doel van Klup?

“Mensen online met elkaar in contact brengen om samen leuke en gezellige dingen te ondernemen.”

Vervullen jullie een behoefte?

“Ja, omdat er veel mensen zijn die minder sociale contacten hebben dan ze eigenlijk zouden willen.”

Wordt Emmen mooier/leuker/beter door Klup?

“Ongetwijfeld!”

Download de app!

Wil jij graag in contact komen met leeftijdsgenoten om samen leuke dingen te kunnen ondernemen? Download dan de Klup app via de Google Play Store of via de App Store.