Open Huiskamer op Erica

Sinds het begin van dit jaar is Erica een publieke woonkamer rijker. Iedereen die gezellig wil kletsen, spelletjes spelen en een kopje koffie drinken kan elke vrijdagmiddag binnenlopen. Maak kennis met Open Huiskamer op Erica!

Gastdames Margreth (links) en Geesje (rechts) voor de Naoberhoeve, de locatie van Huiskamer op Erica (foto's: Dexter Dekker)
Gastdames Margreth (links) en Geesje (rechts) voor de Naoberhoeve, de locatie van Huiskamer op Erica (foto's: Dexter Dekker)

Wat voor initiatief zijn jullie gestart en hoe heet het?

"We zijn 'Open Huiskamer op Erica' gestart, een initiatief voor 50-plussers die behoefte hebben aan gezelligheid. Iedere vrijdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur is de huiskamer geopend!"

Wie zijn de initiatiefnemers?

"Geesje Heijnen en Gré Kwint zijn de eerste gastdames van de huiskamer. Tot groot verdriet is Gré voor de zomervakantie plotseling overleden. Om de deuren open te kunnen houden hebben is het team nu aangevuld met Margreth Berghuis. Geesje en Margreth ontvangen en begeleiden de deelnemers elke week met veel plezier."

Geesje schenkt koffie aan de deelnemers.
Geesje schenkt koffie aan de deelnemers.

Voor wie is de Open Huiskamer?

"Voor iedereen ouder dan 50 jaar, die behoefte heeft aan gezelligheid en aanspraak. Op een ongedwongen manier kan je met anderen spelletjes spelen, kletsen en een kopje koffie of thee drinken."

Hoe en wanneer is het idee voor de huiskamer ontstaan?

"In het najaar van 2018 is het idee ontstaan en hebben we gesprekken gehad met De Tangenborgh. Hoe kunnen we ons idee het beste oppakken en realiseren? We hebben ook nog een paar sjoelbakken van hun mogen overnemen. Super!"

Margreth bij de sjoeltafel.
Margreth bij de sjoeltafel.

Hoe zijn de ervaringen?

"Uiteraard kunnen onze gasten dit het beste beoordelen, maar als ze zeggen tot volgende week! of ze nemen nog iets lekkers mee; dan zit dat wel goed! Ook leuk om hierbij op te merken is dat gasten zich meer betrokken gaan voelen bij de naastgelegen kinderboerderij de Naoberhoeve. Voor ons is de huiskamer nu al meer dan geslaagd!"

Wat is jullie doel?

"Ons doel is zorgen voor een gezellige middag en een lach op ieders gezicht. Sociaal samenzijn met dorpsgenoten in een rustige omgeving. We hebben in totaal plek voor zo’n 8 à 10 mensen, dat is voor eerst een mooi aantal."

Kunnen geïnteresseerden gewoon langskomen?

"Uiteraard! De eerste keer is vrijblijvend en dan mag je ook samen met één van je kinderen en/of goeie kennis komen. We merken namelijk dat de eerste keer best een hoge drempel is en dat begrijpen we heel goed. Wil je vaker langskomen dan is de bijdrage €2,50 per keer, inclusief koffie/thee en wat lekkers!"

Meer over deze activiteit is te vinden onder de tab activiteiten op www.naoberhoeve-erica.nl