Ondernemersevent Be Orange

Be Orange is een event voor ondernemers om het nieuwe jaar met inspiratie te starten. Het is een initiatief van Els Lammers & Marijke Maatkamp. Op 11 en 12 januari 2016 vond het voor de eerste keer plaats in het Hampshire Hotel Emmen. Mini-seminars, (creatieve) workshops, kennissessies en netwerken: alles werd uit de kast gehaald om ondernemers het jaar vol energie en inspiratie te laten beginnen. Maak kennis met Be Orange!

Wie is je doelgroep?

"Alle ondernemers in Drenthe en daarbuiten. Bedrijven, zelfstandig ondernemers, multinational, groot of klein: iedereen is welkom."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen dit evenement te organiseren?

"Twee jaar geleden dachten we allebei dat we een vernieuwend evenement voor alle soorten ondernemers wilden organiseren. Een evenement waarin zakelijke netwerken samenkomen, kennis wordt gedeeld en de bezoeker zelf bepaalt met welke kennis hij of zij naar huis gaat."

En waarom in Emmen?

"In deze regio wordt op dit moment geen ondernemersevent georganiseerd. Dat vinden wij zonde, want daarmee blijven kansen liggen."

Wat willen jullie met het initiatief bereiken?

"Ons doel was om echt iets nieuws neer te zetten waarbij ondernemers geïnspireerd raken, nieuwe netwerken kunnen aanboren en kennis verzamelen."

Hoe lang zijn jullie bezig geweest met de voorbereidingen?

"Een heel jaar! Het is veel werk, zeker een eerste keer. Samen met een vaste medewerker en twee stagiaires hebben we het georganiseerd."

Welke workshop deed het goed?

"Alle workshops waren interessant en goed bezocht, dus dat vinden we moeilijk om te zeggen. Het viel wel op dat de praktische workshops snel vol zaten, bijvoorbeeld die van Stenden waarbij je leert om al je elektronische apparatuur binnen een halfuur met elkaar te verbinden."

Hoe waren de bezoekersaantallen?

"Om eerlijk te zijn hadden we meer verwacht. We hebben veel kaarten verkocht, maar er zijn uiteindelijk minder bezoekers geweest. Toch zijn we tevreden, want voor ons gaat kwaliteit boven kwantiteit."

Wat is jullie achtergrond?

"Els werkt in de marketing- en communicatiebranche en is eigenaar van Marketingcommunicatiebureau EenEnEen en Congres- en Evenementenbureau Drenthe. Marijke is general manager bij Hampshire Hotel Emmen en startte in oktober 2016 haar eigen bedrijf Hospitality & More."

Hoe waren de reacties?

"Over het algemeen heel positief. We krijgen te horen dat het ons goed is gelukt om een nieuw concept neer te zetten, wat anders is dan anders en past bij deze tijd. Daar zijn we heel trots op."

Smaak het naar meer?

"En of! Volgend jaar komt er weer een Be Orange event. De steun die we vanuit de regio kregen was enorm en een aantal partners heeft al aangegeven graag weer mee te doen."

Wat zouden jullie anderen adviseren die ook met een idee rondlopen?

"Het is belangrijk om in je eigen idee te geloven en het gevoel te hebben: 'dit moet gewoon gebeuren'. Daarnaast heb je lef nodig en moet je bereid zijn om heel hard te werken. Ook moet je risico’s durven nemen, want je weet niet wat het resultaat zal zijn. In de opstartfase verdien je weinig tot niets. Je moet geloven in je doel en dat belangrijker vinden dan de verdiensten op korte termijn!"

Neem contact op

Mail: info@be-orange-event.nl
Facebook: Be Orange