MVO-Platform Zuidoost Drenthe

Geert Huitema en Linda Meijer werken al jaren samen. Sinds 2018 hebben ze een tool om bedrijven te helpen bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en hen te helpen daarop te certificeren. Maak kennis met MVO-Platform Zuidoost Drenthe!

Geert Huitema en Linda Meijer (foto: Vincent Trechsel)
Geert Huitema en Linda Meijer (foto: Vincent Trechsel)

Wat voor initiatief zijn jullie gestart? En hoe heet het?

"Het initiatief heet MVO-Platform Zuidoost Drenthe en bestaat eigenlijk al een aantal jaren, maar vanaf mei 2018 onder deze nieuwe naam."

Wie is de initiatiefnemer?

"De trekkers van GreenDrinks en de Emmense Uitdaging, Geert Huitema en Linda Meijer-Alberts, zijn ook de initiatiefnemers van het MVO-Platform."

Hoe en wanneer is het idee voor dit initiatief ontstaan?

"Vanaf 2010 werken we aan het stimuleren van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dat deden we eerst via GreenDrinks en vanaf 2016 met de Emmense Uitdaging (zie eerder item). Omdat we sinds mei 2018 een elektronische tool kunnen bieden waarmee MVO-certificering snel en eenvoudig valt te realiseren, brengen we het Platform nu nadrukkelijker naar buiten."

Wat is jullie doel?

"Ons doel is om ondernemers in Zuidoost Drenthe te helpen om zich positief te onderscheiden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is mooi om te zien dat ze door onze hulp beter scoren bij offertes en aanbestedingen."

Voor wie is MVO-Platform Zuidoost Drenthe?

"Alle organisaties en ondernemingen die intrinsiek gemotiveerd zijn, en die voor hun MVO-inspanningen gecertificeerd willen worden, kunnen bij het platform terecht. Het MVO-Platform wordt uiteindelijk het collectief van alle gecertificeerden, die elkaar onderling helpen en verbeteren."

Wat zijn de ervaringen van de deelnemers?

"De eerste certificaten voor Zuidoost Drenthe zijn in juni uitgereikt. Van meerdere kanten is bevestigd dat aandacht voor MVO als voorwaarde bij offertes en/of aanbestedingen wordt gehanteerd. Ook vragen klanten vaker welke milieubesparende maatregelen genomen of gepland zijn en dat staat dan in de MVO-Gids en MVO-App. De deelnemers zijn erg positief daarover, als extra marketing tool."

Met welke organisatie werken jullie samen?

"Wij werken samen met MVO-Alliantie Noord Nederland, Assen-Voor-Assen, de gemeenten in Zuidoost Drenthe (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen), de Emmense/Zuidoost Drentse Uitdaging, de Nederlandse Uitdaging en Betekeniseconomie Drenthe. 

Via ons zijn meerdere organisaties op 10 oktober 2018 MVO-gecertificeerd, te weten: W&O Drenthe, Domesta, Aareon, Fuhler Wegenbouw, Theehuis Twessers, Unica en Printrunners."

Wat voegen jullie toe aan de regio Emmen?

"Naarmate meer ondernemers gemotiveerd bezig zijn met MVO wordt de samenwerking en wisselwerking met vrijwilligers en maatschappelijke organisaties steeds beter en eenvoudiger. Daar wordt niet alleen Emmen, maar de hele regio een fijnere plek door."

Welke behoefte vervult het initiatief?

"Ondernemingen die met MVO bezig zijn profileren zich positief ten opzichte van ondernemingen die dat niet doen. Wij vervullen de behoefte aan een extra marketingtool en betere samenwerking binnen de totale samenleving."

Zou je de lezers van dit interview nog iets willen zeggen?

"Het MVO-Platform is hèt platform waar je bij aangesloten wilt zijn als je intrinsiek gemotiveerd bezig bent met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij helpen je daar heel graag verder mee! "

Meer weten?

Je kunt MVO-Platform Zuidoost Drenthe volgen via Facebook.