JCI Congres Gelukkig in Emmen

Gelukkig in Emmen! Dat was het thema van het JCI congres op 14 januari 2017 in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het congres liet alle facetten van geluk zien en gaf natuurlijk een gezonde dosis geluk mee. Workshops tussen de leeuwen, dineren naast de olifanten en ’s avonds een feest in de ruïnes het Maya complex. We legden Wouter van Liere, voorzitter Stichting Geluk in Emmen, een paar vragen voor. Maak kennis met het JCI congres ‘Gelukkig in Emmen’!

Wat is geluk volgens jou?

"Geluk is een brede definitie, maar in relatie tot het congres is geluk ‘wonen op de plek waar je gelukkig bent’. Emmen is zeer zeker een plek waar je gelukkig kunt zijn. Het is een schitterende omgeving om te wonen en om te werken. Er is veel dynamiek en er zijn prachtige bedrijven zoals Wildlands en het ATLAS Theater."

Wie is de doelgroep van het congres?

"Alle leden van de JCI (Junior Chamber International) in Nederland. Dat zijn ambitieuze mensen tussen de 25 en 40 jaar die wat willen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, de maatschappij en het bedrijfsleven."

Wat was het doel van het congres?

“Ons doel was om mensen te laten beleven hoe gelukkig we zijn in Emmen, want inwoners uit gemeente Emmen staan op de 3e plek als het gaat om meest gelukkige inwoners. Die boodschap is overgekomen! We kregen alleen maar positieve reacties. Er zijn zelfs mensen langer gebleven om op zondag bijvoorbeeld Wildlands te bezoeken.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen het congres naar Emmen te halen?

“Dit congres wordt jaarlijks ergens in Nederland georganiseerd. Voor Emmen was het nu het goede moment omdat Wildlands en het ATLAS Theater precies een jaar open zijn. Dat leek ons een goede reden om het congres hier te organiseren.”

Wat voegt een congres als dit toe aan de regio?

“Het heeft een versterkend effect. De 350 bezoekers die er waren hebben Emmen met een positief gevoel verlaten. Zij weten nu hoe mooi de regio is en kunnen dit verder gaan vertellen. Een aantal bedrijven sponsorde het evenement en heeft zakelijke contacten gelegd. Dus ook daar komen weer dingen uit voort.”

Zijn jullie tevreden met het bezoekersaantal?

“Ja! We hadden ingezet op 300-400 mensen. Daar zaten we mooi tussenin.”

Kregen jullie positieve reacties?

“We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Niemand was negatief.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Wat we supergaaf vonden was de samenwerking met Wildlands. Wij organiseerden het programma en zij hadden een grote facilitaire rol. Ze hebben er voor alle bezoekers echt een feestje van gemaakt!”

Noem eens een voorbeeld van een lezing/workshop en licht deze toe

“De lezing van Marijn de Vries, een vrouw die op haar 30besloot om wielrenster te worden, maakte veel indruk op alle leden. Ik denk doordat iedereen wel iets in haar verhaal herkende. Toen zij 30 werd, vond ze dat maar niks. Ze was nog niet toe aan ‘het begin van de rest van haar leven’. Dus gooide ze het roer om en ging ze fietsen. Dat deed ze zo succesvol dat ze professioneel wielrenster werd. Ze ging op zoek naar geluk, en dat is gelukt. Die boodschap inspireert mensen. Als je naar je gevoel luistert, kun je op elk moment in je leven het roer omgooien.”

Komt er een tweede editie van het congres in Emmen?

“Dat gaan we zeker proberen, maar dat zal pas over een jaar of vijf zijn. Eerst zijn andere locaties aan de beurt. We gaan hier wel andere congressen organiseren en ik hoorde dat bezoekers van plan zijn om hun congres ook in Emmen te houden. Wordt dus vervolgd!”

Neem contact op!

Via de website