Growing Playground

Elke woensdagochtend, nog vóór de werkdag begint, kun je ze tegenkomen in het centrum. Een clubje intensief sportende Emmenaren die fit aan de dag beginnen en ondertussen Emmen op een andere manier leren kennen. Ben je een sportieve Emmenaar en houd jij van bootcamp? Dan is Growing Playground ook iets voor jou! We spraken Johan Wachtmeester over zijn initatief Growing Playground.

Johan Wachtmeester (Foto: Robin Giesen)
Johan Wachtmeester (Foto: Robin Giesen)

WAT VOOR INITIATIEF BEN JE GESTART? EN HOE HEET HET?

In 2017 ben ik begonnen met Growing Playground. Het is een bootcamp voor ondernemende Emmenaren op de woensdagochtend van half 8 tot half 9 om fit de werkdag te beginnen. Ik houd zelf erg van urban bootcamp, dat is een bootcamp waarbij je gebruik maakt van alles wat je onderweg tegenkomt”, aldus Johan.

WAT KUNNEN INWONERS VERWACHTEN EN WAT HEB JE ALLEMAAL GEREGELD?

Het sporten met materialen zorgen voor een extra dimensie bij het sporten en tijdens een bootcamp. Ik vond dat deze materialen voor alle inwoners van de gemeente Emmen beschikbaar zouden moeten zijn, zodat het makkelijker wordt om actief te kunnen werken aan een gezonde leefstijl. Samen met M&GEZOND hebben we dit initiatief kunnen realiseren! We hebben nu materialen zoals: battle ropes, agility ladders, medicijnballen, weerstandsbanden en hardloopparachutes. Als je wil ervaren wat deze materialen zijn en wat je ermee kunt doen, kom gerust een keer meedoen om het zelf te proberen."

WAT IS JULLIE DOEL?

“Dat iedereen in Emmen fris en fit de dag kan beginnen, maar natuurlijk ook om saamhorigheid tussen verschillende mensen te creëren, die elkaar anders misschien niet tegenkomen!”

VOOR WIE IS GROWING PLAYGROUND?

“Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen gebruik maken van het materiaal van Growing Playground. Stel je wilt zelf met een clubje mensen ook een eigen bootcamp starten, dan kun je bij ons terecht voor het gebruik van de materialen. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen om het materiaal te kunnen gebruiken. De club waar ik woensdagochtend mee traint bestaat vooral uit ondernemers. Ben je een ondernemende Emmenaar en wil je aansluiten? Dan kan je je aanmelden bij mij."

WAT ZIJN DE ERVARINGEN VAN DE DEELNEMERS TOT NU TOE?

De deelnemers zijn heel positief. Die vinden het geweldig! Tijdens de bootcamp komen ze ook op buitengewone mooie plekken in Emmen waar ze nog nooit zijn geweest. Er is zelfs een 51-jarige deelnemer door ons geïnspireerd om meer te bewegen en hij loopt nu halve marathons, geweldig!

HOE KIJKEN JULLIE ALS GROEP NAAR DE OMGEVING VAN EMMEN?

We komen met Growing Playground op plekken in de gemeente waar weinig inwoners het bestaan van afweten. Bijvoorbeeld als je het Raadhuisplein afloopt en achter Wildlands langs gaat, kom je bij het voormalig waterwingebied. Geweldige omgeving! Wij zijn als groep heel positief naar Emmen gaan kijken en nóg trotser geworden op Emmen.”

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

Kijk echt is om je heen hoe mooi Emmen is. Je hoeft niet perse sportief te zijn om de omgeving te bewonderen. Op het moment dat je wandelt, doe je altijd meer dan iemand die stil zit!"

Meer informatie

Neem contact op via johan@johanw8mr.nl of bezoek de social media kanalen Facebook en Instagram.