Growing Emmen

Alya en Dènis Assen speelden al langere tijd met het idee zakelijk samen te werken. In het initiatief Growing Emmen krijgen ze deze kans. Ondernemende Emmenaren verbinden, dat is hun grote doel. Maak kennis met Growing Emmen!

Alya en Dènis Assen (fotografie: Richard Broekhuijzen)
Alya en Dènis Assen (fotografie: Richard Broekhuijzen)

WAT VOOR INITIATIEF ZIJN JULLIE GESTART? EN HOE HEET HET?

"We zijn per 1 juli van dit jaar gestart. Growing Emmen is een netwerk van ondernemende mensen. Ondernemende mensen ontmoeten elkaar, er vinden interessante en inspirerende bijeenkomsten plaats en men kan gebruikmaken van flexwerkplekken en flexruimtes."

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

"De initiatiefnemers zijn Alya en Dènis Assen uit Emmen."

HOE EN WANNEER IS HET IDEE VOOR DIT INITIATIEF ONTSTAAN?

"We kregen begin dit jaar de mogelijkheid om de activiteiten van de vereniging Growing Workplace over te nemen. We wilden graag iets samen doen en hadden direct een goed gevoel bij dit project! Onder de nieuwe naam Growing Emmen werken wij nu verder."

WAT IS JULLIE DOEL?

"Het doel van Growing Emmen is het verbinden van ondernemende mensen. Wij geloven dat wanneer ondernemende mensen elkaar ontmoeten er altijd mooie nieuwe ideeën of samenwerkingen ontstaan. De belangrijkste plek bij Growing Emmen is de koffiecorner. In de koffiecorner vinden op een laagdrempelige manier de mooiste ontmoetingen plaats."

VOOR WIE IS GROWING EMMEN?

"Growing Emmen is er voor ondernemende mensen. Mensen die borrelen van de ideeën en graag aanpakken. Zij zijn overal te vinden: in bedrijven, in het onderwijs, als zelfstandig ondernemer, bij de overheid en ga zo maar door."

WAT ZIJN DE ERVARINGEN VAN DE LEDEN?

"Op onze eerste werkdag hebben we alle voormalig Growing Workplace leden gevraagd naar hun ervaringen tot dan. We hebben gevraagd waar we volgens hen meteen mee zouden moeten stoppen en waar we meteen mee zouden moeten starten. Dat heeft ons geholpen bij het vormgeven van het concept en dat zijn we nu aan het opstarten. Wij zien heel veel kansen om met het netwerk van Growing Emmen nog meer impact te maken."

WERKEN JULLIE SAMEN MET ANDERE ORGANISATIES?

"Als netwerk kun je natuurlijk niet anders dan samenwerken. Een mooi voorbeeld van samenwerken vinden we de samenwerking met NHL Stenden Hogeschool. Studenten krijgen in de ochtend les in één van onze ruimtes en alle leden van het netwerk mogen daar ook aan meedoen. In de middag gaan de studenten aan de slag met opdrachten voor ondernemers. De ondernemers worden bijvoorbeeld geholpen bij het berekenen van een kostprijs of bij het maken van een marketingplan. Deze samenwerking levert voor iedereen voordeel op."

WAT VOEGT GROWING EMMEN TOE AAN EMMEN?

"We voegen verbinding toe en zoeken nadrukkelijk de samenwerking op. Growing Emmen heeft een eigen locatie waar ondernemers, ambtenaren en mensen uit het onderwijs elkaar ontmoeten. Dat maakt het initiatief een spin in het web van ondernemend Emmen. Bij Growing Emmen komen ideeën van de grond!"

WELKE BEHOEFTE VERVULT HET INITIATIEF?

"De leden van Growing Emmen hebben allemaal behoefte aan netwerk. Wie inspiratie, kennis, sparringpartners of potentiële klanten zoekt is bij ons aan het juiste adres. Ook bieden we flexwerkplekken en vergader-/coachruimtes aan."

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

"Ben je ondernemend, in de breedste zin van het woord? Zoek je een netwerk- en/of een werkplek? Kom dan eens kennismaken met het netwerk van Growing Emmen aan de Baander 4 in Emmen Centrum."

MEER WETEN?

Volg Growing Emmen via de website of Facebookpagina