Freerunpark Emmerhout

In september 2017 opende Sportpark Emmerhout haar deuren. Het sportpark is een groot succes, omdat jongeren uit verschillende wijken in Emmen bij elkaar komen om te bewegen. Om bewegen onder jongeren nog meer te stimuleren komt er een freerunpark bij! We spraken initiatiefnemer Boaz Reinders over zijn idee.

Marc Arends, Jiska Ravor en Boaz Reinders (Foto: Robin Giesen)
Marc Arends, Jiska Ravor en Boaz Reinders (Foto: Robin Giesen)

Het sportplein is al heel mooi, maar we wilden iets speciaals toevoegen. We zijn op dit moment bezig met het realiseren van een freerunpark van 144 m². Het freerunpark behoort straks tot één van de grootste in Nederland. Op het park komen voornamelijk betonnen muurtjes met stalen buizen om in te klauteren. De ondergrond wordt een dempende kunstgras vloer , vertelt Boaz Reinders.

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

Samen met de werkgroep van Sportplein Emmerhout, bestaande uit Marc Arends, Rijk van Dijk en Jiska Ravor, heb ik mijn idee van het freerunpark uitgewerkt. Wijkbewoners konden stemmen op verschillende ideeën van bewoners en ik heb verreweg de meeste stemmen gekregen.

HOE EN WANNEER IS HET IDEE VOOR DIT INITIATIEF ONTSTAAN?

Ik ben al een aantal jaren bezig met freerunnen. Alleen mensen vinden het niet fijn dat je overal op klimt en staat. Op het moment dat het sportplein eventueel een skatebaan zou krijgen, heb ik mijn plannen van het freerunpark ingediend.”

WAT IS JULLIE DOEL?

Freerun is een makkelijke sport, omdat je vrij weinig nodig hebt. Door te laten zien wat er allemaal mogelijk is, willen we kinderen stimuleren meer te bewegen. Daarnaast willen we de freerunners die er al zijn in de regio een plek geven om ongestoord te trainen.

WAT VOEGT HET FREERUNPARK TOE AAN SPORTPLEIN EMMERHOUT?

Door het sportplein is Emmerhout al een stuk aantrekkelijker geworden, maar het freerunpark maakt het plein af. Kinderen hebben dan meerdere mogelijkheden om te sporten! Ook kan het freerunpark worden gebruikt om buiten te fitnessen.

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

Kom allemaal naar de opening van het freerunpark! De officiële datum is nog niet bekend, dus houdt de media en onze social media kanalen in de gaten. Het streven is om het park voor de zomervakantie te openen.

MEER WETEN?

Volg het Freerunpark Emmerhout via Facebook