Bus Mytylschool

In begin 2018 is Manjusha Nuijen haar wens gerealiseerd: een aangepaste vervoersbus voor de Mytylschool, zodat langdurig zieke kinderen en kinderen met een handicap er ook op uit kunnen. De bus rijdt nu twee maanden. Hoe is het initiatief eigenlijks opgezet en wat zijn de ervaringen van kinderen? We spraken Manjusha Nuijen over het initiatief.

Manjusha Nuijen met haar dochter voor de bus (Foto: Robin Giesen)
Manjusha Nuijen met haar dochter voor de bus (Foto: Robin Giesen)

WAT VOOR INITIATIEF BEN JE GESTART?

In 2017 was mijn wens om een aangepaste vervoersbus te regelen voor de Mytylschool in Emmen, zodat langdurige zieke kinderen én kinderen met een handicap er ook op uit kunnen. Begin 2018 heb ik de bus Mytylschool kunnen realiseren en is mijn wens uitgekomen. We zijn nu een jaar verder en de bus rijdt nu eindelijk, aldus Manjusha.

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

Ik ben het initiatief begonnen, maar had het niet zonder de gemeenschap kunnen waarmaken. Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen en bedrijven het initiatief omarmen en geld hebben gedoneerd. Ook jullie, Emmen. Maak het mee, hebben mij buitengewoon goed geholpen met de promotie. In totaal is er 80.000 euro ingezameld!

HOE EN WANNEER IS HET IDEE VOOR DIT INITIATIEF ONTSTAAN?

Ik heb een dochter met een beperking en ze zit op de Mytylschool. De directeur van de school had het vaak over dat hij meer uitjes wilde regelen, alleen het vervoer naar de uitjes was lastig qua budget. En daar wilde ik mij sterk voor maken.

WAT IS JE DOEL?

“Het hoofddoel is de kinderen net zoals alle kinderen in Nederland vrijheid te geven. Daarnaast vind ik het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

WAT ZIJN DE ERVARINGEN VAN DE KINDEREN?

Die vinden het prachtig en genieten er op en top van! De wereld van de kinderen wordt een stuk groter door de bus. Mijn dochter zei direct: “We gaan langs de McDrive!”. Hoe mooi is dat!

WAT VOEGT (BUS) MYTYLSCHOOL TOE AAN EMMEN?

Saamhorigheid, dat sowieso! Ook kinderen vanuit heel Drenthe komen naar de school, omdat Emmen deze speciale school heeft. Soortgelijke andere scholen zijn helemaal in Haren of Zwolle.

WELKE BEHOEFTE VERVULT HET INITIATIEF?

Nou daar kan ik heel duidelijk in zijn, vrijheid! Daarnaast ook leerzaamheid, want mede dankzij de bus kunnen de kinderen naar musea, Wildlands, het ATLAS theater en nog naar veel meer uitjes.

ZOU JE DE LEZERS VAN DIT INTERVIEW NOG IETS WILLEN ZEGGEN?

Volg je hart en ga ervoor! Als je iets in je kop hebt, dan heb je het niet in je kont, haha. Én wees niet bang om te vragen.

MEER WETEN?

Volg Bus Mytylschool via Facebookpagina