Favoriet: het Aquarena

Energiek in het leven staan en elke dag fris beginnen. Het toverwoord? Zwemmen. Emmenaar Yvonne Groenbroek zwemt vijf dagen per week in het Aquarena en vertelt ons waarom dit haar favoriete plek in de regio is!  

“Een aantal jaren geleden heb ik een flinke burn-out gehad. Zowel mentaal als fysiek zat ik in een diep dal en ik dacht: het leven is te kort om bij de pakken neer te zitten, dit moet anders! Als kind vond ik zwemmen een leuke sport en het Aquarena is maar tien minuten fietsen. Ik ben een paar keer gaan trimzwemmen en voelde me direct zoveel energieker, sindsdien wil ik niet meer anders.” 

Yvonne Groenbroek in het nieuwe Aquarena (foto: Robin Giesen)
Yvonne Groenbroek in het nieuwe Aquarena (foto: Robin Giesen)

Gezelligheid

“Ik ben een mensenmens. Van nature ben ik heel sociaal en praat en luister graag. Mijn dagen worden altijd vanzelf ingevuld, zo gebeurt het wel eens dat ik naar de supermarkt ga en drie of vier uur later pas weer thuis ben. Dan kom ik bekenden tegen en kletsen we honderduit of drinken we een kopje koffie. De enige routine die ik heb is het zwemmen; ik sta op, eet wat, stap op de fiets en ben klokslag 7.00 uur bij het Aquarena. Ik zwem in mijn eigen tempo 60 baantjes, maar kan het niet laten af en toe wat water te spetteren naar degene in de baan naast me. Het moet niet te serieus zijn hè!”

Doorzetten

Sport en bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Toch zijn er weinig mensen die elke dag minimaal 30 minuten in beweging zijn, waarom lukt het Yvonne wel? “Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Het Aquarena is het hele jaar door elke dag geopend, dus er is nooit een excuus om niet te gaan. Afgelopen winter was er een periode met sneeuw en gladheid, toen ben ik op snowboots zo goed en kwaad als het kon naar zwembad gelopen! Het personeel weet ook dat je komt, het is een patroon dat je niet wil doorbreken.”

Nieuwbouw Aquarena

In september 2019 opent het nieuwe Aquarena zijn deuren op Sportpark Meerdijk, was de tijd rijp voor een nieuw zwembad? “Water is water, de omgeving maakt op zich niet heel veel uit. Toch vind ik het erg leuk dat er een nieuw zwembad komt. Zo nu en dan kunnen we als vaste zwemmers een kijkje achter de schermen nemen en het wordt werkelijk prachtig. Er is een hoge klimwand en een megaglijbaan voor de avonturiers en op de foto zie je het nieuwe wedstrijdbad. Ik zag net dat het wellnessgedeelte ook al klaar is, het wordt echt een luxe zwembad!"

Tips voor de lezer?

“In het algemeen zou ik zeggen: ga zwemmen, probeer het. Je krijgt er energie van en het houdt je fit. Ik ben eind veertig, maar ik kan nog jaren zwemmen, omdat het geen aanslag op je gewrichten is. Verder vind ik het personeel en de sfeer bij het Aquarena heel prettig en ik denk het alleen maar mooier wordt als het nieuwe bad straks geopend is!”  

Meer informatie

Wil je de nieuwbouw volgen? Dat kan via Facebook! Het nieuwe Aquarena opent zaterdag 21 september 2019. Tot die tijd kan je nog elke dag zwemmen in het huidige onderkomen aan de Angelsloërdijk! Voor tarieven en openingstijden, zie website Aquarena.