Favoriet: WILDnights

De dagen worden korter en de avonden langer, de winter is in aantocht! Tijd voor warme chocolademelk, kaarsjes en gezelligheid met familie en vrienden. Naast een gemoedelijke sfeer in huis, is het lekker om af en toe ook naar buiten te gaan. Anne en Esra vertellen over hun favoriete winterse plek in Emmen: WILDnights!

 A: “We kennen elkaar van de middelbare school. Esra komt uit Sleen, ik kom uit Emmen en we gingen allebei naar het Esdal College. De vonk sloeg direct over en we zijn nu al meer dan tien jaar samen. Tijdens onze studie hebben we een tijd in Groningen gewoond, maar sinds kort zijn we terug op het oude nest. Er kwam een mooi huis op ons pad en we kregen allebei een warm gevoel bij de gedachte om terug te keren naar Emmen. Als we de deur uit stappen zijn we bij het Oranjekanaal, het is fijn om dicht bij de natuur te wonen. Verder zijn er overal in de regio gezellige plekjes om wat te eten of drinken. Emmen heeft voor ons de gemoedelijkheid van een dorp, maar ook de stadse sfeer van winkels, hotspots en cafeetjes.”

Esra (links) en Anne (rechts) op het sfeervolle Kompasplein (foto: Robin Giesen)
Esra (links) en Anne (rechts) op het sfeervolle Kompasplein (foto: Robin Giesen)

Favoriete seizoen

Veel mensen kijken nu al uit naar de zomer, maar vooral Anne herkent zich daar helemaal niet in. “Ik ben gek op warmte, maar dat kan je juist ook in de koelere maanden vinden. De herfst en winter zijn mijn favoriete seizoen. Direct nadat we ons huis kochten ben ik een dag met m’n vader op pad geweest om een houtkachel te kopen. Warmte in huis, dat geeft me het fijnste gevoel. Gezellig wat kaarsjes aan en dan op een kleedje naar de kachel kijken: de koude maanden zijn gewoonweg het gezelligst.”

WILDnights

 E: “We hebben vanaf de allereerste dag een abonnement op Wildlands. Anne vindt de otters heel schattig, maar ik kijk het liefst naar de ravottende bavianen. Tijdens WILDnights kunnen we met ons abonnement gratis naar binnen en dat doen we elke kerstvakantie, dat is nu traditie! Als ik een favoriete vakantiedag zou moeten omschrijven? Ik zou eerst met Anne gaan winkelen, vervolgens een kop koffie in het oude centrum drinken en dan na zonsondergang de mystiek van WILDnights beleven. De lichtshows, de muziek, de kerstbomen met sneeuw.. het geeft een soort All You Need is Love gevoel. Je waant je echt in een andere wereld.”

Leuk voor iedereen

Van jong tot oud, WILDnights is volgens Esra en Anne leuk voor iedereen. “De achtbaan in het donker is heel leuk voor kinderen, maar stiekem maken wij natuurlijk ook een ritje. Ook de grote kas en de rondvaartboten krijgen een extra dimensie in het donker. Van buiten zie je vooral de lichten, maar om echt sfeer te proeven en te beleven kan je het beste zelf een kijkje nemen!”

Ook de olifantenvallei is prachtig verlicht (foto Robin Giesen)
Ook de olifantenvallei is prachtig verlicht (foto Robin Giesen)

Ook naar WILDnights?

WILDnights is geopend vanaf 21 december 2019 t/m 5 januari 2020* tussen 16:00 en 21:00 uur. Meer informatie en tarieven kan je vinden op wildlands.nl/wildnights.

*m.u.v. 25 en 31 december 2019 en 1 januari 2020