Isa Zwart: Loods13

Isa Zwart, singer-songwriter en winnares van Het Drèents Liedtiesfestival, is kind aan huis bij Loods13. Loods13 is een plek waar jongeren samen komen en bezig zijn met allerlei vormen van kunst en cultuur. We spraken Isa Zwart over haar carrière én waarom ze heeft gekozen voor Loods13 als favoriete plek in Emmen.

Wie is Isa Zwart?

Isa Zwart is geboren en getogen Emmenaar en opgegroeid in de wijk Barger-Oosterveld. “Met een grote liefdevolle familie woon ik nog steeds in Barger-Oosterveld”, aldus Isa Zwart.

Van jongs af aan heeft Isa interesse in muziek. Ze was vier jaar en zag een flyer voor een open dag bij de muziekschool. Bij de open dag zag ze een klein roze gitaartje en dacht: “daar wil ik op kunnen spelen! Ik moest nog 2 jaar wachten voordat ik op les kon, maar na heel lang zeuren mocht ik dan toch op les. Vanaf dat moment is alles begonnen.”

Isa heeft aan verschillende talentenjachten meegedaan, waaronder de Voice Kids, Idols en Het Drèents Liedtiesfestival. “Ik ben heel trots op het winnen van Drents liedjes festival, alleen heb ik niet zelf mijn liedje geschreven. Het schrijven van liedjes is waar mijn passie ligt. Afgelopen maand heb ik mijn eerste eigen nummer uitgebracht 'I Remember’ en het nummer is ook de titel song van een film, daar ben ik eigenlijk veel trotser op.” De Voice is Isa blijven volgen en vorige week is Isa gevraagd om auditie te doen in de studio. “Ik vind het een eer dat de Voice mij vraagt, maar ik twijfel nog om mee te doen.”

Isa haar ambitie is om een EP uit te brengen met eigen werk. “Op dit moment ben ik vooral aan het zoeken naar wat ik precies wil. Daarom heb ik ook een theater tussenjaar genomen bij Loods13. Een theater tussenjaar betekent dat je zelf in een stuk speelt, een stuk regisseert en een performance maakt. Loods13 helpt mij met mijn zoektocht en daarom heel belangrijk voor mij.”

Waarom Loods13 als favoriete plek in Emmen?

“Ik ging op zoek naar een theater school en kwam Loods13 tegen. Het voelde voor mij direct als een tweede thuis. We zitten nu in het fantastische Rensenpark, maar daarvoor zaten we in een kraakpand. Ik ben daar bijna elke dag om mijn theaterstuk te oefenen, maar ook om soms nummers te schrijven. We zijn één grote vriendengroep geworden.”

Loods13 biedt iedereen een podium. “Het betekent veel voor jongeren, omdat ze op het podium kunnen zeggen wat ze willen zeggen. Dat is niet altijd mogelijk in het persoonlijke leven van de jongeren.” In het begint was het lastig om de school draaiende te houden, maar uiteindelijk is het Loods13 gelukt om samen met de hulp van de gemeente Emmen een mooi pand in het Rensenpark te krijgen. Dat ging niet zonder slag of stoot. “We zijn met de hele groep naar het gemeentehuis gegaan en hebben met de gemeente gesproken over waarom wij vonden dat Loods13 ondersteuning nodig heeft en wat deze plek betekent voor heel veel jongeren in Emmen”. Isa vindt het fijn dat er nu een plek is waar jongeren, die interesse in kunst en cultuur hebben, samen kunnen komen.

Ben je benieuwd wat Loods13 doet? Er zijn open dagen en gratis voorstellingen. “Ik nodig iedereen uit om gewoon eens te komen kijken wat we precies doen. Vooral jongeren zouden een keer moeten kijken!”

Isa Zwart - I Remember (Official Soundtrack 'Verraderlijke Liefde')

Isa Zwart - I Remember (Official Soundtrack 'Verraderlijke Liefde')

Meer informatie Isa Zwart

Website
Facebook
Instagram

Meer informatie Loods13

Website
Facebook
Instagram