Jaap Glazenburg: Het Raadhuisplein

Regelmatig zagen we op een doordeweekse middag een man op een bankje op het Raadhuisplein genieten van een broodje en een kop koffie. We waren benieuwd naar zijn verhaal. Jaap Glazenburg vertelt waarom hij regelmatig op het Raadhuisplein te vinden is.

Jaap Glazenburg in zijn pauze op het Raadhuisplein (foto: Robin Giesen)
Jaap Glazenburg in zijn pauze op het Raadhuisplein (foto: Robin Giesen)

HIER WIL IK WONEN

Jaap is geboren en getogen in Winschoten, maar woont al bijna 30 jaar in Emmen. “30 jaar geleden had ik de keuze om in Groningen of Emmen te werken. Mijn principe is dat ik woon in de plaats waar ik werk. Emmen was de meest geschikte plek om mijn pasgeboren zoon op te voeden, omdat Emmen alles heeft om een kind veilig en gezond groot te brengen”, vertelt Jaap.

De ontwikkeling van het Raadhuisplein heeft Jaap vanaf het begin meegemaakt. Hij werkt namelijk bij de Belastingdienst en kijkt van bovenaf op het Raadhuisplein. “Ik heb vanaf het begin tot en met het eind kunnen genieten van de bouw van het plein. Ook de ontwikkeling en de bouw van het ATLAS Theater en WILDLANDS was genot om te volgen.” In de middagpauze zit Jaap heerlijk op een bankje op het Raadhuisplein en geniet hij van alles wat er om hem heen gebeurt. “Als ik pauze heb neem ik mijn broodje en een kop koffie mee naar het plein. Ik zit dan lekker op een bankje of in het gras en geniet dan van het weer en alles wat je ziet.”

SFEER EN UITSTRALING

De hele sfeer en uitstraling spreekt Jaap aan. “Het plein voegt echt iets toe aan Emmen. Ik vind het een prachtig mooi plein, waar veel te doen is. Het hoeft maar een beetje mooi weer te zijn en het plein begint te leven. Alle terrasjes zitten bomvol; gezinnen waarvan de kinderen heerlijk spelen bij het water met de fonteintjes; en de jeugd die aan het skaten is op de skatebaan.”

EEN WEEKENDJE WEG

Jaap vindt dat de gemeente Emmen er alles aan heeft gedaan om van het Raadhuisplein een aantrekkelijke plek te maken voor inwoners en toeristen. “Ik denk ook echt dat de mensen die hier niet vandaan komen het plein een fantastische plek vinden om even te ontspannen. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is het plein heel geschikt. Ik zie soms gezinnen uren genieten in het gras met hun picknick spullen.”

Hij geeft ook aan dat toeristen zich een lang weekend kunnen vermaken in Emmen. “Beginnend bij het Raadhuisplein met WILDLANDS, het ATLAS Theater, het aangesloten overdekte winkelcentrum, het creatieve Rensenpark (oude Dierentuin) en zo kan ik nog veel meer noemen. Daarnaast wordt er in het centrum van Emmen gewoon veel georganiseerd, waarbij het Raadhuisplein als verlengstuk wordt gebruikt. Het “oude centrum” is dan verbonden met het Raadhuisplein, waardoor de gezelligheid door het hele Emmen-centrum aanwezig is.

Jaap Glazenburg op zijn plekje op het Raadhuisplein (foto: Robin Giesen)
Jaap Glazenburg op zijn plekje op het Raadhuisplein (foto: Robin Giesen)