Heleen Lambers: Theetuin d’ Aole Pastorie

Een hotspot in Zwartemeer die je niet mag missen: Theetuin d’ Aole Pastorie. Heleen Lambers komt er graag en vaak, met vriendinnen of met haar dochter. De rust in de tuin en de locatie – aan de rand van natuurgebied Bargerveen – maken dat zij er graag vertoeft.

“Toen ik na een periode in Amsterdam te hebben gewoond weer terug naar Klazienaveen kwam, was ik op zoek naar leuke hotspots. Van die sfeervolle plekjes met een fijne menukaart. In Zwartemeer vond ik zo’n toplocatie,” vertelt Heleen.

Met liefde bereid
“Bij Theetuin d’ Aole Pastorie klopt het allemaal: een leuke tuin, goede koffie, lekkere thee en een uitgebreide menukaart. En niet onbelangrijk: de meeste lekkernijen zijn handgemaakt en je voelt dat alles met zorg en liefde wordt bereid.” Ook met minder mooi weer kun je terecht bij d’ Aole Pastorie: in het theehuis zit je altijd warm en droog en ook de pasgemaakte overkapping biedt een heerlijke plek.

Vanuit de theetuin geniet ik volop van de stilte, de wind door de bladeren en de zingende vogels. 

Verborgen parel
Wanneer Heleen in de theetuin zit, ziet ze van alles voorbijkomen. “Racefietsers die een pitstop maken, gezinnen met kinderen, groepen vriendinnen of iemand alleen. Dit is echt een plek waar iedereen zich op z’n gemak voelt.” Toch kent niet iedereen de theetuin, denkt Heleen. “Het is nog een heerlijk rustig en onontdekt plekje. Maar het is hier zo authentiek en vredig, dat ik het graag met anderen deel.”

Eropuit
“Eerst een stevige wandeling maken in het Bargerveen en daarna neerstrijken in de theetuin voor een lekkere kop koffie en iets erbij. Dat vind ik echt een mooie combinatie. Na een wandeling voel ik me altijd gelukkig en na afloop iets lekkers nuttigen is dan een extra traktatie. De service is fijn en laagdrempelig, ik voel me hier op m’n gemak en geniet - naast al het lekkers - volop van de stilte, de wind door de bladeren en de zingende vogels.”

Handig om te weten
Van april tot en met september is de theetuin op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag en zondag van 10.30 tot 18.00 uur. Van juni tot en met augustus is de theetuin elke dag geopend. Je kunt er terecht voor koffie, thee, huisgemaakt gebak en high teas maar ook frisdrank, sorbets, lunchgerechten, bier, wijn en borrelhapjes verrijken de kaart. Kijk op www.theetuindaolepastorie.nl voor meer informatie.