Favoriet: Kartcircuit Pottendijk

Verscholen tussen de landerijen, in het gebied tussen Emmen en Emmer-Compascuum, ligt het outdoor Kartcircuit Pottendijk. Naarmate we dichterbij komen verdwijnt het geluid van zingende vogels naar de achtergrond en horen we piepende banden en ronkende motoren. Emmenaar Sander de Vrieze is gek op karten en vertelt waarom Kartcircuit Pottendijk zijn favoriete plek in de regio is!

“Ik ben geboren in Emmerhout en woon nog steeds in de wijk. Kartcircuit Pottendijk is maar 10 minuten rijden en ook op de fiets is het goed te doen. Toen ik klein was ging ik in de weekenden vaak met mijn vader naar het karten kijken. Het geluid en de snelheid maakten grote indruk en de fascinatie voor deze plek is altijd gebleven.”

Sander de Vrieze op zijn favoriete plek in Emmen: Kartcircuit Pottendijk (foto: Robin Giesen)
Sander de Vrieze op zijn favoriete plek in Emmen: Kartcircuit Pottendijk (foto: Robin Giesen)

Max Mania

Als je aan karten denkt is de link met Max Verstappen snel gelegd. Voor Sander ligt het iets genuanceerder. “De meeste mensen denken bij karten natuurlijk aan Max, maar om eerlijk te zijn ben ik geen die-hard racefanaat. Ik draag geen Verstappen kleding en reis hem niet achterna tijdens wedstrijden. Als ik ga karten is het gewoon vrienden onder elkaar en praten we over alledaagse dingen. Natuurlijk hebben we het ook weleens over de Formule1, maar het is vooral een gezellig dagje uit.

Competitie

“De afgelopen jaren doe ik met een vaste groep vrienden regelmatig mee aan de zogenaamde 100 Ronden Race. We verzamelen, eten brood en een soepje, en dan gaat de race van start. Elk team van maximaal 3 personen krijgt één kart en het gaat erom erom wie als eerste 100 ronden aflegt. Tijdens de race moet je dus wisselen van rijder en een pitstop maken om te tanken. Het is super leuk om tegen anderen te racen en een goede strategie te bedenken om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Dagje uit

“Karten is niet de goedkoopste hobby, maar je bent elke keer echt een dagje uit. Bij wedstrijden zoals de 100 Ronden Race krijg je behalve de karthuur ook wat lekkers te eten en er is een bokaal voor de best presterende teams. Het voelt voor mij als een compleet pakket. Inmiddels ken ik veel andere rijders bij Pottendijk en er komen altijd wat vrienden en familie kijken. Het is verslavend, er hangt een geweldige sfeer.”

Iedereen kan karten

Jong of oud, rijbewijs of niet, volgens Sander is het circuit geschikt voor iedereen die van snelheid en piepende banden houdt. “Iedereen die ouder is dan 12 jaar kan en mag karten op Pottendijk. Het is veilig en je hebt geen ervaring nodig om te racen. Woensdag 18 september doe ik mee aan de laatste 100 Ronden Race van dit seizoen (de race start om 19.00 uur), kom gewoon eens kijken om sfeer te proeven!”

Meer informatie

Kartcircuit Pottendijk is van 1 april tot 1 oktober geopend voor rijders en publiek. Je kan een kart huren, trainen met je eigen kart of net als Sander meedoen aan een race. Bezoek pottendijk.nl voor tarieven, openingstijden en meer.