Elke Steenhuis: Het Griendtsveenpark

Op de grens tussen Erica en Schoonebeek ligt het Griendtsveenpark. In dit prachtige park lopen onder andere schapen, kippen, herten, konijnen en ezels rond. Elke Steenhuis komt er graag, het liefst samen met haar zoontje Gijs. Ze vertelt ons wat deze plek zo bijzonder maakt.

“Vroeger ging ik met mijn ouders en opa en oma naar het Griendtsveenpark. Daar heb ik goede herinneringen aan, die zondagmiddagen in het park. Tegenwoordig neem ik mijn tweejarige zoontje Gijs mee. Ik kom hier al mijn hele leven.”

In het Griendtsveenpark lopen verschillende soorten dieren rond. Het contact tussen mens en dier staat centraal. Zo kun je als bezoeker van het park in alle rust van de dieren genieten. Er zijn gezellige zitjes, een speeltuin voor de kleintjes, een speeltuin voor oudere kinderen en een kabelbaan. Het is een heerlijk plekje om de drukte even te ontvluchten. De toegang tot het park is gratis.

Dieren voeren, van de kabelbaan gaan en samen een ijsje eten. In een mum van tijd voelt het hier als vakantie! 

Vakantiegevoel in eigen regio
 “De gratis entree vind ik echt een pluspunt,” vertelt Elke. “Het is mooi dat je iets leuks kunt doen, zonder dat het geld kost. Deze plek is voor iedereen toegankelijk. Het is natuurlijk geen pretpark, maar ik vind het een hele fijne plek om in een verloren uurtje naar toe te gaan. Ik weet zeker dat kinderen tot een jaar of tien zich hier goed vermaken. En ouders trouwens ook, het voelt als een minivakantie in je eigen regio!”

Spelen en dieren voeren
“Gijs wordt heel blij als hij de dieren ziet. Hij vindt het geweldig om ze te voeren, en ik trouwens ook,” vertelt Elke lachend. “Je kunt voor een klein bedrag zakjes eten kopen. Dat is vaak het hoogtepunt, want de geitjes komen allemaal op je af.”

 “’s Zomers wordt er speelgoed in de zandbak gezet en kunnen de kinderen daar heerlijk vertoeven. De kindjes maken contact en spelen met elkaar. Gijs is sowieso een blij kind, maar hier kan hij z’n geluk niet op. En als hij blij is, ben ik het ook. Dus we komen hier vaak en graag. De kabelbaan is erg leuk. Gijs schatert erover als we hier samen vanaf gaan.” Naast de speeltuin is een klein restaurantje waar je bijvoorbeeld een ijsje of een kop koppie kunt halen. Elke heeft een tip: “Neem cash geld mee, want je kunt hier (nog) niet pinnen!”

Handig om te weten
Het Griendtsveenpark is alle dagen van de week van 's morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend. Het Smalspoormuseum ligt vlakbij het Griendtsveenpark. Een bezoek aan deze twee is op een dag goed te combineren.

Elke Steenhuis schrijft op elkeblogt.net regelmatig over haar leven in Klazienaveen en dingen die ze meemaakt. Ze schreef eerder zelf al een blog over het Griendtsveenpark.