Cindy Keeskamp: de Grote Rietplas

In de gemeente Emmen zijn eindeloos veel recreatieve activiteiten, maar waar zijn nu de leukste activiteiten te vinden? We vragen hondenliefhebster en hardloopster Cindy Keeskamp waarom de Grote Rietplas haar favoriete plekje in Emmen is.

Cindy Keeskamp aan het wandelen met haar hond (Foto: Robin Giesen)
Cindy Keeskamp aan het wandelen met haar hond (Foto: Robin Giesen)

Van Rotterdam naar Emmen

Cindy is geboren en getogen in Rotterdam en op jonge leeftijd met haar ouders naar Emmen verhuisd. “Mijn vader kon in Emmen werk krijgen bij Akzo Nobel begin jaren ’60. Net als vele andere westerlingen besloot hij daarom met zijn gezin naar Emmen te verhuizen. Mijn ouders zijn een paar keer van Rotterdam naar Emmen gereden om huizen te kijken. Ze kregen direct een thuisgevoel door de bosrijke omgeving van Emmen en besloten, na een tijdje in Angelslo te hebben gewoond, naar de Rietlanden te verhuizen. Voor mij voelt Emmen echt als thuis, de mentaliteit van de inwoners, het nieuwe Raadhuisplein, de Rietplas, de voetbalclub FC Emmen en de bosrijke omgeving. Ik wil hier nooit meer weg! Van de week ga ik naar mijn dochter in Den Haag, maar dan ben ik zo blij als ik weer terug ben in Emmen.”

Cindy is een buitenmens en vindt de Grote Rietplas dé plek om te wandelen en hard te lopen. “Hier bij het water kan ik echt alles kwijt. Ik kan er tot rust komen, met de honden lopen en mijn hoofd leeg maken. Je loopt daar lekker langs het water en de wind lekker in je gezicht”, vertelt Cindy. Daarnaast kan je heerlijk hardlopen langs de Grote Rietplas en dat doet Cindy maar al te graag. “Samen met vriendinnen uit Parc Sandur en Erica zijn we een fanatiek hardloopgroepje.”

De Grote Rietplas is volgens Cindy voor iedereen, “van gezinnen met jonge kinderen tot en met ouderen mensen die lekker willen genieten van een wandeling”. Ook geeft Cindy aan dat er in de zomer groepjes mensen zijn met een buiten barbecue en groepjes mensen met een gitaar en een trommeltje die muziek maken, “dat is echt super gezellig op zo’n zomeravond!”

Veel buitenactiviteiten

Er zijn veel recreatieve activiteiten bij de Grote Rietplas. Zo kan je wandelen, surfen, zeilen, kanoën, skaten en is er een mountainbikeroute. “Bijna alle activiteiten zijn gratis. Je hoeft alleen maar je fiets te pakken, je wandelschoenen aan te trekken of je zwemkleding mee te nemen”.

Naast de recreatieve activiteiten worden er ook evenementen georganiseerd, waaronder Hello Festival (voorheen Retropop), het Internationale Vliegerfestival, Rietplasrun, Rietplasloop en in 2012 is de dertiende Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op natuurijs gehouden.