Rietlanden

De wijk de Rietlanden is gebouwd in de jaren '80 en '90 van de 20e eeuw. Oorspronkelijk lag op de plek van de Rietlanden een groot heideveld. De wijk heeft een oppervlakte van 304 hectare, waarvan 31 hectare aan meren, sloten en andere wateren.

De Rietlanden bestaat voornamelijk uit koopwoningen, waarvan een aantal aan het water zijn gebouwd. In totaal staan er in de wijk ruim 4000 woningen. De straten (woonerven) hebben allemaal vogelnamen. De wijk grenst in het noordoosten aan het Oranjekanaal en het dorp Zuidbarge en in het noordwesten aan de wijk de Bargeres. Ten zuiden van de wijk liggen de Grote en de Kleine Rietplas en de wijk Parc Sandur. De wijk is ruim opgezet met veel groen. Er zijn veel recreatiemogelijkheden, je vindt er onder andere royale sportmogelijkheden en aan het strand van de Rietplas kun je zwemmen en zonnebaden. Vissen behoort ook tot de mogelijkheden.

In de wijk vindt je ook een winkelcentrum en diverse scholen. Midden in de Rietlanden ligt een sportcomplex. Ten westen van de wijk loopt de Nieuw-Amsterdamsestraat waar zich het spoorwegstation Emmen Zuid bevindt.

Extra informatie

Wijkvereniging de Rietlanden heeft ten doel: het beschermen en bevorderen van een goed woon- en leefklimaat in de wijk. De wijkvereniging is erkend gesprekspartner van de gemeente en aanspreekpunt voor de bewoners uit de wijk.
Meer weten? Of contact opnemen? Klik hier.