Emmerschans

Het prachtige, groene Emmerschans is sinds de jaren '70 een wijk van de stadskern Emmen. Tot die tijd was het een zelfstandig dorp. De inwoners van Emmerschans spreken daarom ook nog vaak van een dorp. De naam is afkomstig van de nabijgelegen Emmerschans, een voormalig verdedigingswerk. Deze schans is nu een rijksmonument.

Wonen in Emmerschans betekent wonen in een groene, rustige, sociale en vooral kindvriendelijke omgeving. De Emmerschansers zijn hier erg trots op. Daarnaast is Emmerschans trots op de aanwezige ondernemers en heeft het zelfs een eigen voetbalclub: EHS'85. Op nog geen kilometer afstand bevindt zich het winkelcentrum van Emmerhout en het winkelcentrum van Emmen is nog geen 15 minuten rijden of fietsen.

Bezienswaardigheden in een groene omgeving

Emmerschans ligt aan het bosgebied Emmerdennen, met een toegang naar het Stuifzandgebied Haantjebak en daarin Haantjeduin, het hoogste natuurlijke punt van Drenthe. In het prachtige natuurgebied De Schans ligt de voormalige vuilnisbelt, één van de hoogste kunstmatige heuvels van Drenthe. Aan de noord- en oostkant van Emmerschans bevinden zich (voormalige) zandgaten. In 1971 realiseerde de Amerikaan Robert Smithson hier het kunstproject ‘Broken Circle and Spiral Hill’.