Lorenzo Burnet

Afgelopen transferperiode heeft FC Emmen zich versterkt met de 28-jarige Lorenzo Burnet. De linksback kwam over van Excelsior in Rotterdam en is nu al niet meer weg te denken uit de basiself van FC Emmen.

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Lorenzo Burnet, 28 jaar. Tot vorig seizoen speelde ik bij Excelsior in Rotterdam, maar ik woonde in Amsterdam. Afgelopen zomer heb ik de overstap naar FC Emmen gemaakt.

Hoe zijn je eerste weken bij de club?

De eerste indrukken zijn erg goed. Het is echt een hele leuke club en het valt me op dat iedereen elkaar kent.

Lorenzo Burnet in rood-wit-rood.
Lorenzo Burnet in rood-wit-rood.

Waarom heb je voor FC Emmen gekozen?

Excelsior is gedegradeerd en ik wilde in de Eredivisie blijven spelen. Ik kende de trainer en bijna driekwart van het team van FC Emmen omdat we een gezamenlijke achtergrond bij FC Groningen hebben. De transfer naar Emmen voelde voor mij als een logische keus.

Je woonde in Amsterdam, woon je nu in Emmen?

Ik woon nu nog in een hotel dat de club voor me geregeld heeft, maar ik ben hard op zoek naar een eigen plekje in Emmen.

Hoe zou je Emmen omschrijven?

Om eerlijk te zijn ben ik vooral in het hotel en op de club geweest. We hebben natuurlijk een druk programma. Het centrum van Emmen is mooi, daar ben ik een paar keer geweest.

Wat vind je tot nu toe het leukste aan Emmen?

Het is hier heel rustig, in vergelijking met Amsterdam. Dat vind ik wel prettig.

Stel: je familie en vrienden komen een voetbalwedstrijd bezoeken, wat zou je ze van de regio Emmen laten zien?

Ik zou ze het centrum van de stad laten zien en natuurlijk Wildlands Adventure Zoo! Ik ben daar zelf nog niet geweest, maar wil er graag naartoe.

Wat is je doelstelling voor het seizoen '19/'20?

Handhaving, dat is het allerbelangrijkste. Voor mij persoonlijk zou heb ik als doelstelling veel assists te geven en af en toe een doelpuntje mee te pikken. 

Wil je nog wat zeggen tegen de lezers en fans van FC Emmen?

Ik vond het geweldig om op de Open Dag zo veel fans te ontmoeten. Ik hoop elke thuis- en uitwedstrijd zo veel mogelijk fans te zien. Samen zullen we er voor zorgen dat er ook volgend jaar Eredivisie wordt gespeeld op de Oude Meerdijk!