Desevio Payne

Rechtsback Desevio Payne is een oude bekende van hoofdtrainer Dick Lukken. De twee werkten samen in hun tijd bij FC Groningen. Na een avontuur bij Excelsior is Payne sinds deze zomer in dienst bij FC Emmen. Waarom heeft Payne voor Emmen gekozen en hoe zijn de eerste indrukken?

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Desevio Payne, 23 jaar oud. Ik ben geboren in de Verenigde Staten maar woon zo lang als ik me kan herinneren in Nederland. De afgelopen seizoenen speelde ik voor Excelsior en daarvoor een aantal seizoenen bij FC Groningen.

Ben je in de Randstad blijven wonen of woon je nu hier?

Ik woon sinds de zomer in het centrum van Emmen.

Desevio Payne in actie voor FC Emmen.
Desevio Payne in actie voor FC Emmen.

Waarom heb je gekozen voor FC Emmen te tekenen?

FC Emmen heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan. Ik zag de passie en de drive. En ik kende de trainer al van mijn tijd bij FC Groningen, dat speelt natuurlijk ook mee.

Wat is je eerste indruk van de club?

De eerste woorden die me te binnen schieten: mooi, klein en gezellig. Iedereen is erg aan elkaar gehecht en iedereen kent elkaar. Dat zit ook in de spelersgroep.

Wat is je persoonlijke doelstelling voor dit seizoen?

Als team willen we ons handhaven in de Eredivisie. Zelf wil ik daar mijn aandeel in hebben door zo veel mogelijk te spelen en belangrijk te zijn.

Wat vind je tot nu toe het leukste aan Emmen?

Dat iedereen aan elkaar gehecht is en elkaar kent. Op straat hoor ik ook: ‘Oh, daar is Payne! Succes dit seizoen!’ Dat soort dingen, dat is goed om te horen.

Hoe zou je de stad Emmen, je nieuwe woonplaats, omschrijven?

Gezellig en compact. Er zijn altijd wel mensen die een terrasje pakken. Veel rustiger dan het centrum van Rotterdam, maar dat is juist wel fijn.

Stel: je familie en vrienden komen een voetbalwedstrijd bezoeken, wat zou je ze van de regio Emmen laten zien?

Ik heb zelf nog niet zo veel gedaan, omdat ik vooral bezig was om fit te worden. Maar nu dat weer beter wordt, ga ik meer dingen in de stad bekijken. 

Wil je nog wat zeggen tegen de lezers en fans van FC Emmen?

Ik keek verbaasd op, tijdens de Open Dag. Het deed me erg goed hoe veel mensen er waren. We gaan er een heel mooi seizoen van maken, let maar op!