Column: Ben Haverkort

Ben Haverkort is directeur van FC Emmen. Hij geeft inwoners van de regio Emmen een kijkje achter de schermen!

We waren de club die altijd 1e divisie speelde, jaar in jaar uit. Maar nu... nu is anders. Na de promotie is er een geweldige trots over heel Drenthe gekomen. De mensen uit Drenthe vertellen waar ze ook zijn, elders in Nederland of op vakantie in het buitenland, vol trots over FC Emmen. Dat is prachtig om te zien en om te horen. 

Vanaf de allereerste competitiewedstrijd is het stadion elke thuiswedstrijd volledig uitverkocht en de sfeer is geweldig. Vooral de interactie tussen spelers en publiek valt elke keer op. Na iedere wedstrijd, ook bij verlies, bedanken onze jongens het publiek middels een ereronde. 

Afgelopen seizoen hadden we een aantal spelers uit de regio die voor FC Emmen uitkwamen. Voor hen was het ook uniek om mee te maken! OnzeKjell Scherpen speelt nu voor Ajax en is ineens een bekende Nederlander. Ook dit seizoen hebben we een aantal eigen jeugdspelers laten debuteren, Freddy Quispel en Ruben Roosken. Jongens van de club, jongens uit de regio. Supporters houden van zelf opgeleide spelers ‘weer één van ons’ hoor ik met regelmaat. 

We vinden het belangrijk om een hechte band tussen spelers en inwoners van de regio te hebben en te houden. Zo schuiven er 28 september een aantal selectiespelers aan bij Burendag in het centrum van Emmen. Iedereen is welkom om aan te schuiven en een praatje te maken. FC Emmen is van ons allemaal, FC Emmen is de trots van Drenthe!