Wonen & Studeren

Wonen & Studeren

Wist je dat in gemeente Emmen hele gelukkige mensen wonen? Van alle grote gemeenten behoren Emmenaren tot de top 3 gelukkigste inwoners van Nederland. Emmen biedt een hoge kwaliteit van leven. Het is een veilige, vriendelijke en groene regio waar heel veel wordt georganiseerd. Van de ruim 100.000 inwoners die de gemeente telt, zijn er 1500 student. In de regio zijn namelijk verschillende mbo-, hbo- en masteropleidingen te volgen. Ook voor hen is er in de buurt genoeg te doen om een geweldige studententijd te beleven. 

Wonen & Studeren

Wonen

Bos, veen en open landschappen kenmerken de regio. Daardoor is Emmen een van de groenste gemeenten van Nederland. De gemeente heeft een stedelijke kern met verschillende wijken en omliggende dorpen, ieder met een eigen karakteristieke sfeer en voorzieningen. Waar je ook woont, de natuur is overal binnen handbereik. De stedelijke kern biedt alle voorzieningen die je mag verwachten: een groot overdekt winkelcentrum, een ziekenhuis, goede onderwijsinstellingen, een bioscoop, een theater en topsportclubs.

Studeren

Op zoek naar een mbo-, hbo- of masteropleiding op het snijvlak van chemie, duurzaamheid en techniek? Dan moet je in de regio Emmen zijn. NHL Stenden Hogeschool en Drenthe College bieden in samenwerking met het bedrijfsleven specialistische opleidingen op het gebied van chemie en duurzame kunststoffen. Naast deze opleidingen kun je ook in Emmen terecht voor andere richtingen, zoals economie, zorg of marketing. Kijk verder voor deze en andere opleidingen in de regio Emmen.