Rob van der Knaap: HTSM

Embassadeurs zijn ondernemers die enthousiast zijn over ondernemen in de regio Emmen. Ze zetten zich samen in voor het vinden van bedrijven die willen uitbreiden of verplaatsen naar Emmen. Maak kennis met Rob van der Knaap.

OVER

Naam: Rob van der Knaap
Woonplaats: Gemeente Borger-Odoorn
Naam onderneming: Spark Holland B.V.
Functie: Directeur

WAAR BENT U GEBOREN EN OPGEGROEID?

Ik ben in Eindhoven geboren en opgegroeid in een dorpje vlakbij Alkmaar (Noord Holland).

WAT VOOR BEDRIJF HEEFT U?

Wij ontwerpen en assembleren precisie-apparaten voor de analytische, farmaceutische en klinische industrie. Binnen deze industrie en markten specialiseren wij ons in het voorbewerken en toedienen van allerlei soorten vloeistoffen. Dit in de breedste zin van het woord: bloed, urine, plasma, afval en drinkwater maar ook extracten uit de voedingsindustrie. Precisie, reproduceerbaarheid en het voorkomen van contaminatie (vervuiling) zij hierbij de belangrijkste voorwaarden.

WAAROM BENT U ENTHOUSIAST OVER ONDERNEMEN IN EMMEN?

Emmen en omgeving is prachtig om te wonen en werken. Er is voldoende ruimte en als je goed rondkijkt zijn er vele kleine en middelgrote bedrijven met verrassende innovatieve producten en/of diensten. De verbindingen met zowel de Randstad als Duitsland en Scandinavië zijn prima. Verder is de mentaliteit van de Noord-Nederlandse ondernemers prima, afspraak is afspraak en niet praten maar (goed) doen.

WAT VINDT U DE STERKSTE PUNTEN VAN EMMEN?

Rust, ruimte en veiligheid. Vaak wordt Emmen afgeschilderd als een plek waar het niet prettig is om te wonen. Naar mijn mening is dit geheel onterecht. Alle voorzieningen zijn aanwezig in een ruime, rustige en groene, maar steeds belangrijker ook: een veilige omgeving.

WAAR LIGGEN VOLGENS U KANSEN VOOR EMMEN?

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Er zijn genoeg zaken waar we in Emmen trots op kunnen zijn en we zouden dit best wat meer kunnen uitdragen.

VOOR WAT VOOR BEDRIJVEN IS EMMEN EEN GESCHIKTE VESTIGINGSLOCATIE?

Naar mijn mening is Emmen een prima plek voor de maakindustrie. Er is voldoende kennis in de regio om de maakindustrie te voorzien van halffabrikaten en diensten. Zoals al eerder aangeven is de bereikbaarheid naar de diverse omliggende landen goed en zijn woonkosten voor bewoners laag. Het wooncomfort en -plezier is daarentegen heel hoog!