Derk Jan Weeke: Metaalbewerking

Embassadeurs zijn ondernemers die enthousiast zijn over ondernemen in de regio Emmen. Ze zetten zich samen in voor het vinden van bedrijven die willen uitbreiden of verplaatsen naar Emmen. Maak kennis met Derk Jan Weeke.

OVER

Naam: Derk Jan Weeke
Woonplaats: Emmen
Naam onderneming: Machinefabriek Emmen BV
Functie: Directeur-grootaandeelhouder (DGA)

WAAR BENT U GEBOREN EN OPGEGROEID?

In Winschoten.

WAT VOOR BEDRIJF HEEFT U?

Een machinefabriek. We zijn een dynamisch metaalbewerkingsbedrijf met circa 70 medewerkers en onderscheiden ons door ons innovatieve karakter en vakmanschap in de algemene machinebouw, constructiewerk en metaalbewerking. Bovendien doen we onderhoud en revisie van machines en constructies volgens klantspecificaties en eigen ontwerp. We begeven ons op de markten machinebouw, infratechniek, recyclingtechniek en onderhoud.

We investeren regelmatig om in te kunnen spelen op de veranderende behoeften en nieuwe ontwikkelingen in de markt. Op dit moment richten we ons met name op duurzame innovaties en het aanbieden van lichtgewicht constructies in composiet in de bouw-, infra- en transportmarkt. We richten ons op de regio en Nederland, maar zijn ook actief in het buitenland.

WAAROM BENT U ENTHOUSIAST OVER ONDERNEMEN IN EMMEN?

Er is een hoge mate van samenwerking tussen bedrijven en met de overheid.

WAT VINDT U DE STERKSTE PUNTEN VAN EMMEN?

Je vindt in Emmen een goede infrastructuur, vakmanschap en arbeidsmoraal. Verder is het voor mij de ideale plek om te leven. We genieten van de rust en ruimte met al zijn natuur, terwijl alle faciliteiten onder handbereik liggen.

WAAR LIGGEN VOLGENS U KANSEN VOOR EMMEN?

Emmen kan groeien en heeft met name de behoefte aan meer bekendheid!

VOOR WAT VOOR BEDRIJVEN IS EMMEN EEN GESCHIKTE VESTIGINGSLOCATIE?

Maakbedrijven passen het beste in onze cultuur.