Weeg- en verpakkingsmachines

Veel producten die in de supermarktschappen liggen, zoals aardappels, wortels en uien, zijn verpakt in een netje of zakje. Manter International BV bouwt machines voor het wegen en verpakken van deze producten. Dit doen ze sinds 1995. Manter doet dit niet alleen voor supermarkten, maar ook voor de export. De verpakkingen die met hun machines worden gemaakt, komen terecht op hele verschillende plekken. Onder andere bij kleine lokale boeren en grote industrieën. Leuk om te weten dat de producten die je in de supermarkt ziet, waarschijnlijk door machines van Manter uit Emmen zijn verpakt!

OVER DE HELE WERELD

Het werk van Manter beperkt zich niet tot de Nederlandse grens. Ze doen onder andere zaken met bedrijven in Engeland, Scandinavië, Brazilië, Australië en Zuidoost-Azië. Hun grootste markt is Amerika. In het buitenland werken ze met dealers. De dealers voeren het overleg met de klant. Manter zorgt ervoor dat er voor elke vraag een passende oplossing komt. De wensen van klanten lopen uiteen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de machines worden allemaal in Emmen geproduceerd.

HOOGOPGELEID PERSONEEL

Er werken op dit moment ongeveer 70 mensen bij Manter. Op de grote engineerafdeling wordt alles door het eigen personeel bedacht. Zowel mechanisch en elektrisch als softwarematig. Omdat Manter de komende jaren groei verwacht, is er onlangs een derde hal gebouwd. Daarmee hebben ze meer ruimte om machines te produceren. Het vinden van goedgeschoold personeel is een uitdaging, maar ze hebben regelmatig stagiaires van Stenden Hogeschool. Wanneer diegene goed werk levert, is de kans groot dat hij/zij in dienst kan komen.

MARKTLEIDER IN AMERIKA

De machines van Manter staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze kunnen tegen een stootje en zijn onderhoudsarm. Dit heeft ervoor gezorgd dat Manter een goede naam heeft in binnen- en buitenland. In Amerika zijn ze zelfs marktleider op dit gebied! Het bedrijf is groot geworden in Emmen en wil hier graag blijven zitten. De ligging vlakbij de Duitse grens zien ze als een groot voordeel. En doordat Manter over de hele wereld werkt, maken ze Emmen wereldwijd een beetje bekender.

M16i V Onions

M16i V Onions