Verschillende soorten masten

Goede wegwijzers zorgen ervoor dat wij op straat de juiste richting kunnen vinden. Wanneer het donker is, zorgen lantaarnpalen ervoor dat we de borden nog steeds kunnen zien. HR Groep Emmen is er medeverantwoordelijk voor dat wij veilig en zonder verdwalen van A naar B gaan. Dit Emmense bedrijf met 15 medewerkers is een toonaangevende en professionele mastenfabrikant. Zij verzorgen stalen masten die voornamelijk in het verkeer worden gebruikt voor bewegwijzering, bebording en verlichting. HR Groep Emmen is onderdeel van de HR groep. Bij HR Groep Emmen worden de ondersteuningsconstructiegeproduceerd en bij andere HR-vestigingen worden bewegwijzering, bebording en andere verkeersgerelateerde objecten geproduceerd.

SOORTEN MASTEN

HR Groep Emmen maakt verschillende masten. Onder andere zweepmasten. Hierbij hangt een bord of stoplicht aan een grote uithouder zodat het verkeer eronderdoor kan rijden. Ook maken ze portalen die volledig over de weg heen staan. Daarnaast produceren ze lichtmasten in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. Hun grootste productielijn is de verkeersmast. De verkeersmast is een verzamelnaam van verschillende types masten, waarop verschillende types bewegwijzering op gemonteerd worden, zoals lichtwegwijzers, handwegwijzers en blauwe bebording. Ze produceren ook kleinere masten waar een verkeersbord op komt. 

BESTAND TEGEN EEN STORM

Bij een flinke storm mag een verkeersbord niet omwaaien. Omdat borden en bewegwijzering grote oppervlakten hebben, zijn er forse masten nodig om te voldoen aan de geldende normen en eisen. HR Groep Emmen beschikt over certificaten die aantonen dat zij veilige masten maken, zodat wij met een gerust hart over straat kunnen. Hun bedrijfsbureau maakt tekeningen en calculaties om het gevolg van verschillende weerstypen te berekenen.

INNOVEREN EN AUTOMATISEREN

De medewerkers van HR Groep Emmen zijn met een klein clubje en helpen elkaar waar nodig. Overheden zoals Rijkswaterstaat en tegenwoordig de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBD) zijn hun opdrachtgevers, vaak via een grote aannemer zoals BAM of Heijmans. Deze werken graag met HR Groep Emmen samen omdat ze klein en flexibel zijn. Ze hebben korte lijntjes en een snelle levertijd. Op dit moment is het Emmense bedrijf druk bezig met automatisering om het proces te verbeteren. Ze gaan 3D-tekenen en investeren in het machinepark om zo de productie omhoog te schroeven. Door middel van 3D-tekeningen kunnen ze straks binnen 10 minuten achterhalen hoe sterk een mast is, hoe die eruitziet en wat de prijs is. Een grote meerwaarde binnen een markt die steeds sneller reactie wil!

MEER OVER HR GROEP EMMEN

Ga naar de website van HR Groep Emmen