Slagroomspuit

De regio Zuidoost-Drenthe staat bekend om zijn maakindustrie. Vooral op het vlak van kunststoffen, polymeren, vezels en garens. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, worden schaarser en de sector is opzoek naar alternatieven. Afgelopen jaar is een aantal Emmense bedrijven verenigd in SUSPACC (Sustainable Product and Chemicals Cluster). Bedrijven die hierbij aangesloten zijn, zijn allemaal bezig met het ontwikkelen en aanbrengen van duurzame vernieuwingen in gangbare producten.

De komende tijd belichten we alle acht bedrijven binnen SUSPACC. Wie zijn ze? Wat maken ze? En wat is er uniek aan hun duurzame manier van produceren? In deel 2 van deze reeks maken we kennis met H&P Moulding.

STAP NAAR DUURZAAMHEID

H&P Moulding is bedrijf dat kunststof spuitgietonderdelen maakt. Het paarse slagroomspuitje voor de Vegter’s rolletjes (zie foto) en de verpakking voor NKL contactlenzen zijn wellicht de bekendste producten. Sinds 2015 is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van een duurzaam beleid. Deze stap is ingegeven door maatschappelijke ontwikkelingen en de vraag vanuit universiteiten en hogescholen die ontwikkelingspartners zoeken.

STRENGE EISEN

Het Emmense bedrijf heeft als missie zo zuinig mogelijk met grondstoffen om te gaan, maar vooral in de medische wereld is het lastig op korte termijn over te stappen op ‘groene’ producten. De industrie stelt hele hoge veiligheidseisen, omdat producten in aanraking komen met het menselijk lichaam. Is een biobased product op de lange termijn gegarandeerd net zo veilig als de huidige producten? 

We hopen over een jaar of vijf meer dan 20% van onze omzet uit producten van bio-materialen te behalen.

TOEKOMST

H&P Moulding is vooruitstrevend in de ontwikkeling van het toepassen van duurzame materialen, maar de ontwikkelingen gaan niet altijd zo snel als gehoopt. Door de vereniging binnen SUSPACC hoopt het bedrijf kennis te delen en samen met bedrijven en onderwijsinstellingen grote stappen te maken in de groene chemie. Als dat lukt komt er meer specifieke werkgelegenheid en wordt Emmen echt op de kaart gezet.

MEER OVER H&P MOULDING

Ga naar de website van H&P Moulding

Bekend in heel Nederland, het paarse slagroomspuitje!
Bekend in heel Nederland, het paarse slagroomspuitje!
H&P Moulding | Duurzaam produceren

H&P Moulding | Duurzaam produceren