Onderdelen van de Homey

Vijf jaar geleden kocht Bakschik Martirosian een lasermachine, installeerde deze op zijn slaapkamer en deed wat kleine opdrachten vanuit huis. Inmiddels huisvest BMTEC in een pand van 1200 m2, zijn er vijf werknemers fulltime in dienst en is de klantenkring flink uitgebreid. De kunststof ring, een onderdeel van de Homey, is één van de producten die ze maken.

We onderscheiden ons door snelle levertijden en het efficiënt produceren van kleine series. 

BMTEC (afkorting voor Bakschik Martirosian Techniek) is gespecialiseerd in het lasersnijden van kunststoffen. Ze produceren halffabricaten die in verschillende producten worden gebruikt. Bijvoorbeeld in liften van superjachten en in filters van cv-ketels van Honeywell. Voor de Homey, een domotica product dat onder andere bij de MediaMarkt in Emmen te koop is, maken ze kunststof ringen.

PRODUCTIEPROCES

De Homey is een slimme bol die alles in huis met elkaar kan verbinden. De ring in de Homey is gemaakt van kunststof plaatmateriaal. De machine die de ringen produceert, wordt aan de hand van werktekeningen ingesteld. Vervolgens kan de machine continu draaien, zonder dat daar een werknemer aan te pas hoeft te komen.

ENERGIEZUINIG EN SNEL

Het voordeel van lasersnijden is dat er geen mechanische krachten op het materiaal worden uitgeoefend. Daardoor kun je complexe vormen snel produceren. Een bijkomend voordeel is dat het laseren van materiaal energiezuinig is. “We zijn ons bewust van het milieu,” vertelt Bakschik. “We gebruiken altijd gerecycled materiaal en we scheiden het afval. Niet alleen voor de Homey, maar ook voor onze andere producten.”

MAAKINDUSTRIE IN EMMEN

BMTEC is het enige bedrijf in Nederland dat zich met lasersnijden focust op de technische kant van het bedrijfsleven. Ze onderzoeken veel zelf en leren continu. Daardoor hebben ze veel kennis in huis. Het jonge team heeft veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden. Ze zijn in Emmen gevestigd omdat hier veel maakindustrie is. De ligging bij de Duitse grens ziet Bakschik ook als een voordeel: “Duitsland is hier om de hoek, maar het is een moeilijke markt. Onze toekomstdroom is om de Duitse markt te veroveren. Daar gaan we voor!”