Kokosstaafjes

Bakkerij Lunenborg verkoopt en maakt allerlei soorten koeken. Deze kopen ze deels in, maar ze maken ze natuurlijk ook zelf! De jojo’s, chocoladeschuitjes, oublies en kokosstaafjes maken ze in eigen huis. De laatstgenoemde is volledig handgemaakt.

IN DE SCHAPPEN VAN DE JUMBO EN BONI

Martinus Lunenborg, de huidige eigenaar, heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Lunenborg sr. kwam in 1959 bij een bakkerij in Klazienaveen. Daar zag en proefde hij de kokosstaafjes en hij ging ze verkopen. De staafjes maken ze nu al zestig jaar in hun eigen bakkerij. Het recept is nooit veranderd, want de klanten zijn er dol op en de verkoop loopt nog altijd goed. De kokosstaafjes verkoopt Lunenborg aan supermarkten en groothandels. Emmenaren kunnen de staafjes kennen van de lokale Boni en Jumbo, maar ook in de rest van Nederland ligt het lekkers van Lunenborg in de schappen.

CHOCOLADEBAD VAN 45 GRADEN

De kokosstaafjes hebben een vulling van crème. Martinus legt uit: “De crèmevulling maken we in de vorm van een cilinder en dit vriezen we in op -25 oC. Vervolgens halen we de staafjes door een warm chocoladebad en daarna rollen we het door kokossnippers. We zorgen er altijd voor onze medewerkers niet de hele dag dezelfde taak hoeven te doen, want dan is het niet meer leuk. Je hebt wel afwisseling nodig.” 

De kokosstaafjes liggen precies goed op de tong. Ze zijn niet te zoet. 

GOEDE WERKMENTALITEIT

Het Nieuw-Amsterdamse bedrijf heeft acht medewerkers in dienst. De sfeer is prettig en er heerst een goede werkmentaliteit. De werkgever en werknemers zijn goed voor elkaar en zorgen er gezamenlijk voor dat het bedrijf goed draait. Ondanks dat er tegenwoordig veel aandacht is voor gezonde voeding, ziet Lunenborg de verkoop van de kokosstaafjes stijgen. Ze zorgen er altijd voor dat hun klanten de perfecte service krijgen. Hierdoor bouwen ze langdurige relaties op. Nieuw-Amsterdam is voor het bedrijf de perfecte vestigingslocatie: vlakbij de snelweg en een korte afstand tot Duitsland. 

We doen het echt met elkaar. Dat maakt ons kleine bedrijf groot.